Via Venture Partners investerer millioner i nanoteknologi

Venturemarked. Den danske venturefond Via Venture Partners foretager sin ottende investering på et år, ved sammen med Finske Inventure Oy samt lokale business angels at investere godt kr. 20 mio. i den finske virksomhed Beneq.

Den ATP-ejet venturefond Via Venture Partners investerer nu yderligere i nordisk tknologi. Den finske virksomhed, der leverer udstyr til nanobehandling af materialer, får tilført i omegnen af 20 mio. kr.

Det bliver dermed den ottende investering i norden af venturefonden, der blev etableret i starten af 2006.

- Vi har fået en kanonstart i det nordiske marked, hvor vi på kort tid har opnået en betydelig andel i markedet for virksomheder, som har fokus på international ekspansion. Indtil nu har vi investeret i fire danske, to finske, en svensk og en norsk virksomhed. Og da vores dealflow er stadigt stigende fra hele Norden peger alt på at vi også de næste 12 måneder vil have det samme høje aktivitetsniveau, siger John Helmsøe-Zinck, managing partner i Via Venture Partners, der forventer at kunne offentliggøre endnu en investering i slutningen af august

ViaVenture Partners er en venturefond, der investerer i nordiske teknologivirksomheder med et internationalt vækstpotentiale. Fonden råder over en investeringskapital på kr. 1 mia., hvoraf hovedparten stammer fra Danmarks største pensionskasse, ATP.

Beneqs hovedprodukter inkluderer udstyr og teknologi, der bruges til at opnå nye materiale egenskaber på overflader af glas og keramiske materialer. Eksempelvis har virksomheden udviklet er en tynd film teknologi, som bruges bredt i produktionen af mikrochips.

Med finansieringen på plads kan Beneq øge farten af deres internationale ekspansion samt styrke organisationen.

- mja