Dansk biotek topper i Europa

Guldfeber. De danske biotekselskaber netop har afsluttet et 2006, hvor pengene er væltet ind i hidtil uset grad.

De danske biotekselskaber er langt bedre til at rejse kapital end deres europæiske branchefæller. Danmark ligger langt over niveauet i eksempelvis Sverige og Tyskland. Det skriver Berlingske Business.

Næsten fem milliarder kroner blev det til for de danske biotekselskaber i 2006, og det slår alle tidligere rekorder.

- 2006 har været et fantastisk år for selskaberne. For fem år siden var de alle sammen små og nyetablerede. I dag er de modne med pipelines, der er blevet endnu mere lovende. Når vi skal overbevise en amerikansk investor om, at det er en god ide at investere i skandinavisk biotek, så er det stærkt at kunne vise, at der er så stor international interesse om de danske selskaber. Vi er blevet sat på verdenskortet, siger Henrik Lawaetz, administrerende direktør i Scandinavian Life Science Venture, Skandinaviens største på området med investeringer for omtrent to milliarder kroner.

Samtidig er danske biotekselskaber bedst i Europa til at rejse kapital fra ventureselskaberne, viser opgørelser fra fagtidsskriftet Nature Biotechnology.

Fra januar til september rejste de danske selskaber ifølge Natures opgørelser 196,4 millioner dollar fra ventureselskaberne, mens svenskerne og tyskerne henholdsvis skaffede 24 og 101 millioner dollar.

Samtidig viser opgørelser fra OECD, at Danmark i 2006 var det land i Europa, hvor tiltrak flere biotek ventureinvesteringer i forhold til brutonationalproduktet.

Klik her og læs hele historien på Business.dk