Udflagning af dansk landbrug

Peder Thomsen, viceformand i Dansk Landbrug, forstår ikke kritikken af danske vognmænd, der omgås nye danske regler og vil køre dyr i tre etagers biler.

Vognmændene begynder at indregistrere deres lastbiler med tyske nummerplader, ifølge danske særregler må dansk indregistrerede lastbiler kun have to etager til dyretransport?

»Jeg kan ikke se nogen problemer i, at grisene går i to eller tre etager, når bilerne ellers er indrettet rigtigt. Hvis vores konkurrenter i EU kan blive godkendt til at køre med 30 procent flere dyr, bliver vores omkostninger større. Hvis danske politikere vil udflage dansk landbrug, skal de bare lave nogle særlige regler for to etagers biler.«Bryder vognmændene dermed ikke dansk lovgivning - med landbrugets billigelse?

»Der er fri konkurrence i EU. Ingen kan forbyde en tysk vognmand i at køre med tre etagers lastbiler i Danmark.«Dyrevenner kalder det bindegalt med dyretransport i tre lag?

»Der er så mange ting, der er bindegalt.«Hvad vil du sige til danske politikere?

»Jeg opfordrer dem til at stoppe med at lave så mange særregler for dyretransporter og andre ting.«Formanden for Folketingets fødevareudvalg, Christian H. Hansen fra Dansk Folkeparti, har kun foragt til overs for de danske eksportører, der skifter til tyske nummerplader?

»Det er hans holdning.«Du ryster på hovedet over hans holdning?

»Vi lever i en verden, der bliver mindre og mindre. Skal vi danske landmænd arbejde under en hel masse særregler med en masse omkostninger, så har politikerne reelt besluttet, at vi ikke skal have en produktion i Danmark andet til hjemmemarkedet.«Kan politikerne lukke grænse for udenlandsk kød?

»Nej, vores grænse kan ikke lukkes. Vi vil fortsat modtage udenlandske fødevarer. Det skulle politikerne tænke over. En sådan model har jeg ikke respekt for.«