Trumps toprådgiver vil øge topskatten

Trumps rådgiver, Steve Bannon, vil øge topskatten til 44 procent, hvilket er det højeste niveau i 30 år. Trump har ikke kommenteret forslaget endnu.

Foto: DAVID MAXWELL. Donald Trumps rådgiver, Steve Bannon, vil øge topskatten til 44 procent. EPA/DAVID MAXWELL
Læs mere
Fold sammen

Steve Bannon, der er politisk aktivist og Donald Trumps tætte rådgiver, ønsker at øge topskatten til 44 procent for amerikanere, der tjener mere end fem millioner dollar om året, siger en kilde tæt på rådgiveren til Bloomberg.

Den ekstra topskat skal betale for middelklassens skattelettelser.

Det er endnu uklart, om Trump støtter forslaget, skriver Bloomberg. Topskatten ligger i øjeblikket på 39,6 procent, og hvis forøgelsen bliver til virkelighed, vil det bringe topskatten op på det højeste niveau i 30 år.

Trump har sagt, at han er fokuseret på ændringer i skatten, der vil hjælpe middelklassen, men en tidligere analyse fra Det Hvide Hus, der undersøger skatteoversigterne, viser, at ændringerne vil gavne de bedste lønmodtagere.

I den sammenhæng har embedsmænd og kongresledere mødtes ugentligt i Det Hvide Hus for at blive enige om en ramme for en ændring af skattelovgivningen. Indtil videre er der ikke blevet offentliggjort nogle beslutninger.