Telefusion til 150 mia.

Opkøb Det statslige teleselskab i Italien køber total kontrol over TIM.

Brylluppet koster over 150 milliarder. Men så er det næststørste ægteskab i Europa i år også beseglet.

Det statslige italienske teleselskab, Telecom Italia, besluttede i går at bruge den betragtelige sum på at købe sig fuld kontrol med mobilselskabet Telecom Italia Mobile, TIM, som moderselskabet ejer 56 procent af aktierne i. Afregningen sker i en blanding af kontanter og aktier.

»Ægteskabet er blevet besluttet, og det er prisen også,« sagde et af bestyrelsesmedlemmerne i Telecom Italia, Paolo Baratta, på vej til det afgørende bestyrelsesmøde.

Dermed gør italienerne, hvad France Telecom tidligere i år gjorde med den totale overtagelse af mobilselskabet Orange. Franskmændene måtte lægge 52 milliarder kroner på bordet. Netop mobilselskaberne er dem, der tjener penge til teleselskaberne. Flere og flere avancerede tjenester gør det muligt at anvende mobiltelefonen som transportvej til kommunikation - både tale og data - på farten, og derfor falder antallet af fastnettelefoner overalt. Mobilmarkedet sikrer på den måde teleselskaberne penge til at afregne gælden, som de dyre kabellægninger fører med sig.