Salgsrygter efter ledelsesrokade i Sky Radio

Efter et katastrofalt første år for Sky Radio har ejerne fjernet adm. direktør Kasper Krüger fra al økonomisk styring. I stedet placeres koncernens øverste finansdirektør i Danmark. Spekulationer om salg af stationen.

Et to-cifret millionunderskud og ikke mindst manglende lederskab, får nu ejerne af danske Sky Radio til at degradere adm. direktør Kasper Krüger og sætte egen mand i chefstolen for at vende den fortsat negative udvikling i selskabet.

Blot et år efter stationen blev landsdækkende har Rupert Murdochs News Corp. i England og holdingselskabet Sky Radio Ltd. måttet erkende, at der skal helt anderledes »management power« til.

Derfor flyttes den hollandske koncernfinansdirektør i Sky Radio Ldt., Ab Trik, to dage om ugen til København med henblik på at styre hele den økonomiske side. Han rangerer næstøverst i koncernen og den faste tilstedeværelse fremover i Danmark understreger alvoren.

Under administration
I forvejen har en anden mand fra Holland, Robert Herder, der er såkaldt international operations manager, været indsat tre dage om ugen siden nytår for netop at kontrollere den økonomiske udvikling med danske Sky Radio. I realiteten har det finansielle ansvar derfor allerede i lang tid været helt eller delvist frataget Kasper Krüger, men nu bliver det formelt.

Robert Herder drager tilbage til Holland med udgangen af december. Ab Trik kommer til Danmark og Kasper Krüger må nøjes med primært ansvar for eksterne relationer og juridiske forhold og ny titel som viceadm. direktør.

Salgsrygter
De økonomiske vanskeligheder for Sky Radio har i øvrigt sat gang i spekulationerne om stationens fremtid i Danmark. Og både SBS (The Voice, TV Danmark m.fl) og MTG (TV3, metroXpress m.fl.) er interesseret.

»Hvis de henvender sig, så vil vi naturligvis kigget på det seriøst,« siger Eric Hansen, senior vice president i SBS Broadcasting. Han afviser at kommentere, hvorvidt der allerede har været forhandlinger.

Adm. direktør for MTG i Danmark, Jørgen Madsen: »Skal vi ind på radiomarkedet i Danmark, så skal det være for alvor. Ikke noget med små lokalradioer. Og der har Sky størrelsen,« siger han.

Begge er dog stærkt skeptiske over for de økonomiske perspektiver i Sky Radio, som markedet ser ud nu.

Kasper Krüger erklærer dog meget klart, at »Sky Radio er ikke til salg.« Men vil dog samtidig ikke garantere, at det ikke kan ske i den otte-årige koncessionsperiode.

Rent faktisk solgte Sky Radio da også for et par år siden sin station i Stockholm efter at have tabt markedet til stationen »Lugna Favoritter«.