Norwegian-forhandlinger afsluttet uden resultat

Norwegians ledelse og piloter er stadig ikke blevet enige om en aftale, der kan afslutte strejken. Piloternes fagforening afventer nyt udspil fra flyselskabet.

Læs mere
Fold sammen

Knap et døgns forhandlinger mellem ledelsen og piloterne i flyselskabet Norwegian blev søndag eftermiddag afsluttet uden resultat - og dermed fortsætter strejken. Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

De to parter sad ved forhandlingsbordet siden lørdag eftermiddag klokken 15 et hemmeligt sted i den norske hovedstad, Oslo, og kilder oplyser til Dagens Næringsliv, at maratonforhandlingerne sluttede ved 12-13-tiden søndag.

Begge parter - både Norwegians ledelse og piloterne afviser over for flere norske medier, at der skulle være tale om et regulært sammenbrud i forhandlingerne.

Presseansvarlig i Piloternes fagforening, Parat, Arve Sigmundstad, har ikke opgivet håbet om, at parterne kan genoptage forhandlingerne. Han oplyser, at fagforeningens repræsentanter er vendt tilbage til hovedkontoret i centrum af Oslo, hvor de har kontaktet Norwegians ledelse, som de afventer et nyt udspil fra.

»Vi sidder og venter på selskabets tilbagemelding. For vores vedkommende er forhandlingerne ikke afsluttet endnu,« siger Arve Sigmundstad til Dagens Næringsliv.

Hos Norwegian oplyser kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skåndvik ifølge e24.no, at flyselskabet »ikke har lukket nogen døre« i forhold til at nå til enighed med piloterne.

Lørdag morgen skiltes repræsentanterne fra ledelsen og Parat efter 16 timers forhandlinger - også uden resultat. Strejken blandt Norwegians piloter har stået på siden onsdag og skyldes uenigheder om overenskomsten. Det har betydet flere aflysninger af flyafgange i både Danmark, Norge og Sverige.