Juncker afviser opfordring til skatteunddragelse

Efter sidste uges afsløring af, at Luxembourgs myndigheder har hjulpet en række store virksomheder med at slippe billigt i skat i andre EU-lande, tager EU-Kommissionens formand og Luxembourgs tidligere premierminister, Jean-Claude Juncker, nu bladet fra munden.

epa04486494 European Commission President Jean-Claude Juncker gives a press conference on Luxembourg leaks after a week under pression at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, 12 November 2014. Luxembourg leaks is scandal of Companies' Secret Tax Deals in Luxembourg. EPA/OLIVIER HOSLET Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER HOSLET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag mødte han op til Kommissionens daglige pressemøde, og her udtalte han sig om sagen, der er blevet døbt LuxLeaks.

Juncker slog blandt andet fast, at han ikke har opfordret til skatteunddragelse i sin tid som folkevalgt i Luxembourg, og han understregede, at der ikke er noget, der tyder på, at Luxembourgs praksis har været ulovlig.

Samtidig benyttede han lejligheden til at genoplive en gammel idé om skatteharmonisering i unionen, et tiltag, der ellers er blevet skudt til hjørne flere gange tidligere af en række medlemslande. Endelig gjorde Juncker det ifølge flere internationale medier klart, at han er parat til at iværksætte en aftale om udveksling af skatteoplysninger mellem EUs medlemslande.