Group 4 Falck skifter storaktionær

Skaberen af Group 4, selskabets bestyrelsesformand Jørgen Philip-Sørensen, overdrager aktier for 3,2 mia. kr. til familiefond.

Bestyrelsesformanden for Group 4 Falck, den 66-årige Jørgen Philip-Sørensen, har overdraget aktier for over tre mia. kr. til en familiefond med navnet »Skagen 2004 Trust«.

Jørgen Philip-Sørensen, der skabte Group 4, og er bestyrelsesformand for fusionen med Falck, der nu bliver endnu større med en ny fusion med Securicor, er gået i gang med at sørge for sit private generationskifte.

»Det får ingen konsekvenser for Group 4 Falck. Jeg er 66 år, og fonden er en ren foranstaltning for at bevare den formue, jeg har skabt for familien. Fonden har lovet Group 4 Falck, at der ikke vil ske noget med min aktiepost i hvert fald det første år, og det kan være, at fonden fortsætter som aktionær endnu længere. Jeg er en dårlig sælger - når det gælder aktier,« siger Jørgen Philip-Sørensen i telefonen fra sit hjem i Worchestershire i England.

Han afviser hyppigt gentagne presseforlydender om, at der foreligger en gammel aftale om, at han skal fratræde som bestyrelsesformand i år.

»Det er bestyrelsen, der vælger formand, og jeg har ikke fået at vide, at bestyrelsen skulle have planer om at lave om på, at jeg er formand,« siger han.

Familiefond
Jørgen Philip-Sørensens 20,9 mio. Group 4 Falck-aktier svarer til godt 23,5 pct. af aktierne i sikkerhedskoncernen, og posten er tre gange så stor som den næststørste klump, der ligger hos danske ATP.

Skagen-fonden, der skal administreres af Kleinworth Benson (Guernsey) Trustees Ltd. og Orbis Trustees Guernsey havde i går eftermiddag en markedsværdi på 3,2 mia. kr., og Philip-Sørensen har derefter ikke længere personlige aktier i selskabet.

Den nye familiefond skal tilgodese Jørgen Philip-Sørensens fire børn og 12 børnebørn og hans ex-kone og hans nuværende hustru.

Børnene er mellem 41 og 32 år, men kun den yngste, sønnen Mark, er aktiv i Group 4 Falck, hvor han har en stilling i salgsafdelingen i London.

Skagen-forbindelsen
Om grunden til at familiefonden kaldes Skagen 2004 Trust, siger Jørgen Philip-Sørensen:

»Det kunne have heddet noget med Vedbæk, men det er jo Skagen, jeg betragter som mit andet hjem, så derfor...«.

Jørgen Philip-Sørensen, der tilbringer de fleste af sine fridage i det nordjyske, har altid elsket Skagen, og han ganske mange private aktiviteter i byen.

Han er i gang med at ombygge Strandhotellet til et hypermoderne helsehotel, han er aktionær i Ruths Hotel, i restaurant Sømærket og skibsværftet Danish Yacht - og han hjælper såmænd også Skagen Food finansielt med at sælge fisk på samme måde som firmaet Årstiderne sælger økologiske grøntsager. Via internettet.

Jørgen Philip-Sørensens indtræden i helsetjenesten og økologi er forholdsvis ny, men han har faktisk endnu en forretning med økologisk etikette: I Belgien og Schweiz sælger han økologisk sæbe for foreløbig 300 mio. kr. om året.