Diagnostik og medicinering hjemme er et stort vækstområde

Produktudvikling. Udviklingshuset Embedit har stærke kompetencer indenfor avanceret elektronik, mekanik og indlejret software og byder danske smv'er op til en dans. Udvikling af medicoudstyr udgør et enormt vækstområde, siger direktør Tommy Andersen, Embedit.

Nye markeder og ordrer venter på mange danske industri, - biotek- og energivirksomheder, hvis de udvikler mere avancerede produkter med nye funktionaliteter.

- Og det er ikke forbeholdt store virksomheder at produktudvikle, fastslår direktør Tommy Andersen, Embedit A/S, Herlev, der er et udviklingshus med stærke kompetencer inden for udvikling af avanceret elektronik, mekanik og indlejret software - det vil sige software, der fungerer inde i apparater og gør dem mere avancerede.

- Vi udfører også produktudviklingsopgaver for SMV'er og afklarer i løbet af 10-30 dage, om deres idéer kan realiseres. Hvis svaret er ja, kan de hurtigt gå på jagt efter investorer til deres avancerede produkt. Diagnostik og medicinering i hjemmet er for eksempel et enormt vækstområde. Og området ved Skejby Sygehus i Århus er unikt, for der udvikles mange nye idéer til medicoudstyr, blandt andet avancerede analyseapparater, fortæller Tommy Andersen.

Han byder hellere end gerne danske SMV'er op til en dans, der måske kan føre dem videre ud i den store verden. "Dansen" kan foregå hos kunden selv eller i Embedits afdelinger i Århus, Sønderborg og København.

Foruden udvikling af indlejret software til medico-verdenen er udvikling af software til brug ved lydbehandling i høreapparater, højttalere og headset et andet stort arbejdsområde for Embedit.

- Der er vi stærkt inde på markedet og hjælper med at udvikle apparater, der opsamler og behandler lyddata. Vi har også udviklet software, der ved hjælp af lydmåling kan måle tæring i vand- og kloakrør, fortæller Tommy Andersen.

Embedit er i dag andet og mere end et udviklingshus.

I kraft af sine kompetencer er virksomheden rykket op i værdikæden og er i dag ofte strategisk partner for virksomheder, når de udvikler nye produkter og apparater inden for blandt andet mobiltelefoni, tele, medico, energi, elektronik og transport.

Som strategisk partner følger Embedits medarbejdere alle aktiviteter hos kunden og sparrer direkte med kundens ledelse.

Dybere partnerskaberTommy Andersen var blandt indlægsholderne ved ITEKs årlige seminar for elektronik- og it-industrien, hvor han blandt andet berørte outsourcing i elektronikindustrien.

- Det virker som om, outsourcingspendulet er svunget tilbage, for vi får flere og flere udviklingsopgaver for elektronikvirksomheder. Trenden er, at vore kunder ønsker at købe større enheder med mere integreret software i apparater, som de kan bruge direkte i et produkt. Og vore partnerskaber bliver dybere og dybere. Ofte er vore medarbejdere ude hos kunderne for at lære hele deres forretningsgang at kende, og kunderne sender udviklingsfolk ind til os. Vi kan i løbet af en-to uger igangsætte komplette udviklingsteam. Det handler om tillid, for oftere og oftere beder en kunde os om at deltage i selve idéfasen. Vi er nemlig blevet strategisk udviklingspartner for mange elektronikvirksomheder, fortæller Tommy Andersen.

100 ansatte i årHan og Kim Fahrenholtz stiftede firmaet i 2000 og solgte det sidste år til norske Data Respons, men de fortsætter begge som ledere i firmaet.

Ved salget til Data Respons havde Embedit 45 medarbejdere.

Data Respons havde i forvejen et dansk udviklingsselskab.

Når kræfterne lægges sammen råder de to udviklingsselskaber over 70 medarbejdere og regner med at nå op på 100 i år.

Sidste år nåede de en samlet omsætning på 110 mio. kr.