Danske Embedit solgt til Data Respons

Indlejret software. En af Danmarks største udviklingshuse med speciale i såkaldt indlejret software er blevet slugt af norske Data Respons.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Herlev-virksomheden Embedit med cirka 75 medarbejdere er blevet solgt til norske Data Respons.

- Mange af vores kunder er store internationale spillere, der gerne vil have en partner de også kan tage med til udlandet. Samtidig er der flere af vores løsninger, der kan bruges af virksomheder i Sverige, Norge og Tyskland, hvor Data Respons står stærkt, siger adm. direktør Tommy Andersen fra Embedit. Virksomheden har netop afsluttet en due dilligence og salget til Data Respons er gennemført.

VækstTommy Andersen og medstifter Kim Fahrenholtz modtager i første omgang 30 mio. kr. for Embedit samt en såkaldt earn out, der afhænger af de økonomiske resultater i 2007 og 2008. - Vi har dog planer om at blive i virksomheden længere, siger Tommy Andersen. Han fortæller, at omsætningen i Embedit ender på mere end 50 mio. kr. i 2006 og ventes at vokse med yderligere 50 procent i 2007. Data Respons og Embedit er fortsat to juridiske selskaber, men er allerede begyndt at samarbejde. - Samlet vil Data Respons og Embedit kunne dække flere branchers behov. I Danmark vil Embedit bl.a. kunne trække på både ydelser og ekspertise fra andre afdelinger i Data Respons koncernen. Det giver store muligheder inden for bl.a. forsvars- og medicoindustrien, hvor Data Respons’ ISO-certificering udgør en væsentlig konkurrenceparameter, udtaler Tommy Andersen.Embedit blev etableret i 2000 med en ambition om at blive det største uafhængige danske konsulenthus med speciale i indlejret software. Det vil sige software, som lægges ind i apparater som f.eks mobiltelefoner samt medicinsk og industrielt udstyr mv.