Cannabis-selskab stiger stort på første noteringsdag i USA

REUTERS/Jorge Duenes Fold sammen
Læs mere
Foto: JORGE DUENES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag begyndte handlen med Tilray, som er et af de første marijuana-selskaber, der handles på det amerikanske marked. Tegningskursen var 17 dollar, men efter nogle timers handel var aktien steget 30 pct.

Det skriver Dagens Industri.

Tilray, der producerer medicinsk cannabis, kunne torsdag betragte sin første dag som et børsnoteret selskab i Nasdaq-indekset. Det er et stort fremskridt for marijuana-industriens forsøg på at komme ind på finansmarkederne.

- Det er en stor mulighed for cannabis-industriens udvidelsesplaner, siger Matthew Kennedy, der er markedsstrateg i Renaissance Capital, skriver Financial Times ifølge Dagens Industri.

Selskabets første aktie blev handlet for 23,05 dollar, og allerede efter en halv handelsdag var kursen steget til 30 pct. over tegningskursen. Lukkekursen torsdag var 22,39 dollar.

Tilrays og mariajuana-industriens fremtidsudsigter afhænger af de amerikanske lovgivere. Hvorvidt flere amerikanske stater vælger at legalisere brug af marijuana - enten til medicinsk eller andet brug - er kritisk for industrien.

Børsnoteringen af Tilray markerer også begyndelsen på industrialiseringen af cannabis-investeringer, mener Sean Stiefel, der er porteføljemanager i Navy Capital, som nævner det til Financial Times ifølge Dagens Industri.

Det medicinske marijuana-selskab har siden sin begyndelse i 2014 gået uden overskud. Kapitalen, der indtjenes ved børsnoteringen, skal derfor bruges til at finansiere yderligere markedsekspansion og tilbagebetale lån.

/ritzau/FINANS