Australsk minekæmpe melder om rekordstor produktion

Det australske mineselskab Rio Tinto, der er blandt verdens tre største, satte sidste år produktionsrekord for jernmalm.

Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele 266 mio. ton jernmalm producerede selskabet i sine miner, svarende til en vækst på 5 pct. fra året før, efter et fjerde kvartal, hvor produktionen voksede med 6 pct. til rekordhøje 70,4 mio. ton.

- Det er fremragende operationelle resultater for fjerde kvartal, som demonstrerer, at vi fortsætter med at leve op til vores løfter. Vi har sat nye rekorder for produktionen af jernmalm og afskibninger i takt med, at vi udvider produktionen, ligesom vi levere en imponerende forbedring i kobbervolumenerne og en årlig rekordproduktion for bauxit og termisk kul, udtaler administrerende direktør Sam Walsh i meddelelsen.

Rio Tinto, der kan se tilbage på et år, hvor selskabet har overgået egne forventninger til besparelser og frasolgt ikke kerne-aktiver for 3,5 mia. dollar, er i gang med at udvide kapaciteten i Pilbara i Vestaustralien, hvorfra langt hovedparten af selskabets produktion finder sted, til 290 mio. ton årligt.

Udbygningen ventes færdig ved udgangen af første halvår 2014. Det er fire måneder tidligere end oprindeligt planlagt, og budgettet for udvidelsen afviger i positiv retning med 400 mio. dollar.

Ekspansionen af havnefaciliteter, jernbane og elektrificering til 360 mio. ton om året er undervejs med forventet afslutning i første halvdel af 2015.