Aftenposten bliver næppe dagblad

Avisudgiver Kristian Lund frygter, at politikerne er på vej til helt at afskaffe portostøtten på næste års finanslov. Derfor vil han først til efteråret overveje at gøre Aftenposten til dagblad

Aftenposten bliver næppe dagblad - 1
Den midlertidige lancering af Aftenposten som ugeavis i Nordsjælland bliver muligvis en permanent løsning.

Avisens chefredaktør og udgiver, Kristian Lund, er begyndt at tvivle på, om der nogensinde bliver økonomi i at udgive den nordsjællandske avis som dagblad - som ellers var den oprindelige plan.


Afhænger af portostøtte

Det er fortsat annoncegrundlaget, det kniber med, og samtidig er han nervøs for, om politikerne med Dansk Folkeparti i spidsen helt vil fjerne portostøtten til dagblade med virkning fra næste år.

»Før der kommer gang i finanslovsforhandlingerne til efteråret, og jeg har en sikker viden om fremtiden for dagbladenes portostøtte, tør jeg ikke lancere Aftenposten som et dagblad. Jeg har ikke råd til at lancere et dagblad og skulle tage hele den tunge distributionsomkostning på egne skuldre,« siger Kristian Lund til Berlingske Tidende.

Dobbelt så mange annoncer
Dermed er det usikkert om Aftenposten nogensinde bliver til et dagblad.

Han fremhæver, at der allerede nu stilles politisk spørgsmål til, at »Avisen hver/DAG«, der udgives af Politikens Lokalaviser, ventes at opnå 55,4 mio. kr. i portostøtte i år.

»Hvis portostøtten fastholdes og når annoncesituationen for Aftensposten som ugeavis kommer på plads, så skifter vi over til dagblad. Men det bliver ikke som annonceret den 22. april. Vi skal op og have den dobbelte mængde annoncer før vi kan blive til et dagblad,« siger Kristian Lund.

Han understreger dog flere gange, at han frygter at portostøtten hel forsvinder.

»Og så er der sandsynligvis i det hele taget ikke grundlag for min forretningside med Aftenposten som dagblad.«