Radio Loud får kritik for markedsføring af sexpodcast

Loud er blevet meldt til Forbrugerombudsmanden, fordi de angiveligt har reklameret for en podcast om sex til mindreårige. Loud afviser kritikken.

Seksualundervisningen har tilsyneladende taget en drejning siden dette billede fra 1966. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peer Pedersen (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radio Loud har markedsført sin nye podcast »Bare sex« via influencere, som har mange unge følgere, og det fører nu til kritik. Det skriver Ekstra Bladet.

Podcasten handler nemlig angiveligt blandt andet om, hvordan man har analsex, og hvordan man giver »god finger«.

I en række Instagram-stories kan man nemlig se, hvordan influencere reklamerer for podcasten til deres mange følgere. Per Frederiksen, der er psykolog og projektleder hos Red Barnet, mener, at man skal kunne tale om sex, men at man skal være opmærksom på målgruppen.

»Det er ikke fordi, man ikke skal kunne tale om sex. Vi har sex på skoleskemaet fra en tidlig alder, men det er vigtigt, at det er alderssvarende, og man skal tage en aktiv vurdering af, om det er for tidligt. For hvis det kommer på det forkerte tidspunkt, er der ingen, der får noget godt ud af det,« siger han til avisen.

Han siger videre, at influencere, der har reklamerer for et givent produkt, også har et ansvar for indholdet, de har valgt at reklamere for.

Avisen har også talt med en 18-årig mand, der har anmeldt reklamerne for »Bare Sex« til Forbrugerombudsmanden.

Radio Loud selv siger til avisen, at den ikke kan genkende kritikken. Radioen forsvarer sig med, at den har gjort hvad den kunne, for at målrette reklamerne mod 18-24-årige, samt at podcasten bruges i seksualundervisningen i folkeskolen.

Opdateret 7/5 09:33: Citaterne i Ekstra Bladet er blevet rettet efter udgivelsen af avisens artikel. Citaterne i denne artikel er derfor blevet tilsvarende opdateret.