Valuta: Presset på amerikansk dollar fortsætter ufortrødent

De fremherskende tendenser fra sidste uge fortsætter på de internationale valutamarkeder mandag eftermiddag, hvor dollar svækkes, og såvel yen som euro styrkes.

Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

End ikke fredagens stærke jobrapport fra USA har ændret ved valutabilledet, bemærker Banknordik i en markedskommentar, hvor den færøske bank også nævner, at den amerikanske valuta fortsat påvirkes af sidste uges tale fra Janet Yellen, der er chef for den amerikanske centralbank - også kendt som Federal Reserve.

- Dollaren er fortsat under pres efter de meget dueagtige kommentarer fra Fed-chef Yellen i sidste uge. Selv ikke en stærk jobrapport i fredags var i stand til at ændre det billede, skriver Banknordik.

- Investorerne er tilsyneladende overbeviste om, at en ny amerikansk renteforhøjelse ikke ligger og venter lige om hjørnet. På kort sigt kan det presse den amerikanske dollar længere ned, vurderer banken.

Desuden påpeger Banknordik, at britiske pund ligeledes er udsat for et massivt frasalg. Det er stadig usikkerheden forud for EU-afstemningen, der presser den engelske valuta ned, lyder vurderingen fra den færøske bank.

Mandag eftermiddag koster euro 1,1367 dollar mod 1,1345 dollar fredag eftermiddag. Dollar koster 111,66 yen mod 112,35 yen fredag eftermiddag, mens der samtidig går 126,96 yen på en euro mandag eftermiddag mod 127,45 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS