Euro i stærkeste niveau i seks måneder

Euro bliver mandag eftermiddag handlet i underkanten af 1,15 dollar, hvilket er det stærkeste niveau i seks måneder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den fælleseuropæiske valuta styrkes for sjette handelsdag dag i træk og finder mandag støtte i opløftende tal for stemningen inden for den europæiske fremstillingsindustri.

Det går mandag eftermiddag 1,1477 dollar på en euro mod et niveau på 1,1450 dollar fredag kl. 17. Siden forrige fredag er kursen steget fra niveauet 1,1220 dollar.

Mandag formiddag kom der en endelig opgørelse af de europæiske indkøbschefers forventninger til fremstillingsindustrien i april.

Det samlede indkøbschefindeks for fremstillingssektoren, der udarbejdes af Markit, viste indeks 51,7 mod 51,6 måneden før.

Den foreløbige opgørelse havde vist 51,5, men udviklingen viste sig i den endelige opgørelse altså at have været lidt stærkere. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet at se et tilsvarende tal i den endelige opgørelse som i den første.

De senere dages svækkelse af dollar mod euro skal dog også ses i lyset af den bløde retorik, der på det seneste er kommet fra den amerikanske centralbank, som ikke virker til at have synderligt travlt med at komme med sin næste renteforhøjelse.