Valuta: Dollar i højeste niveau mod kroner i et år

Dollar er styrket til det højest niveau siden slutningen af 2015 mod danske kroner.

Foto: PAUL J. RICHARDS.
Læs mere
Fold sammen

»Dollarstyrkelsen er drevet af forventninger til renteforhøjelser fra den amerikanske centralbank i kølvandet af en mere ekspansiv finanspolitik fra USA's næste præsident Trump,« skriver Jyske Bank i en kommentar.

Jyske Bank ser mulighed for korrektion kort sigt, men man venter, at dollar styrkes i 2017 af bedre vækstudsigter i USA. Dollar er styrket over for samtlige valuter siden det amerikanske præsidentvalg.

»Siden valget er dollar/kroner steget 4 pct. til 7,02 kr. for en dollar, men en euro koster 1,06 dollar mod over 1,10 dollar ved valget,« oplyser Jyske Bank.

Dollarindekset - dollar mod en handelsvægtet valutakurv - er styrket til det højeste niveau siden 2003. Styrkelsen af dollar er drevet af forventninger til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil stramme pengepolitikken mere kraftigt i takt med, at den amerikanske finanspolitik bliver mere ekspansiv.

»Siden valget er både de korte og lange dollarrenter steget kraftigt, og rentekurverne er stejlet,« oplyser Jyske Bank.

Janet Yellen, der er chef for Federal Reserve, fortalte nærmest markederne torsdag under en høring i Kongressen, at der ikke kommer overraskelser i december, hvilket betyder renteforhøjelsen kommer, hvilket markedet priser ind med 96 pct.'s sandsynlighed ifølge Bloomberg News.

Fredag eftermiddag skal der 7 kr. til at købe en dollar og 1,0626 dollar til at købe en euro.