IC Group-topchef: Skrækkelig september kom bag på os

En svær september måned i modehuset IC Groups første kvartal er hovedårsagen til, at selskabet har måtte nedjustere sine forventninger til 2016/17.

IC Group nedjusterer sine forventninger til 2016/17 og venter nu en overskudsgrad (EBIT-margin) på 8-9 pct. mod tidligere cirka 9 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

Sådan lyder forklaringen fra IC Groups administrerende direktør Mads Ryder tirsdag morgen, efter selskabet har offentliggjort sine regnskabstal for første kvartal.

- Vi er skuffede over et svært første kvartal. Vi havde det, jeg næsten vil kalde en skrækkelig september. Det var en dejlig varm måned, og når man får at vide, at det bliver rekordvarmt i weekenden, går man nok på stranden eller griller i stedet for at købe tøj.

- Og det er jo svært for os, når vi har gjort klar til at sælge vores overtøj sidst i september. Så det har ramt os hårdt, uddyber Mads Ryder til Ritzau Finans.

Det er dog ikke kun vejrets skyld, at første kvartal ikke er gået som ventet, da selskabet generelt har set en afmatning i forbruget i første kvartal. Men fordi første kvartal er et meget vigtigt kvartal for selskabet, kom det som en stor overraskelse, understreger Mads Ryder.

- Vi havde ikke forestillet os, at det slag, vi skulle have, var så stort i september. Juni var en dårlig måned, men august var god. Så vi havde ikke nogen mareridtsscenarier om, at september skulle blive så dårlig, som den var, forklarer han.

IC Group nedjusterer sine forventninger til 2016/17 og venter nu en overskudsgrad (EBIT-margin) på 8-9 pct. mod tidligere cirka 9 pct. Samtidig fastholdes prognosen om en omsætningsvækst målt i lokal valuta på mindst 6 pct.