Svensk kometaktie dykker efter lækket prognose

Den svenske kometaktie Fingerprint Cards falder onsdag eftermiddag på Stockholmsbørsen efter en dramatisk dag.

Foto: FABRIZIO BENSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handelen med aktien i Fingerprint blev suspenderet onsdag formiddag kort efter klokken 11, da der blev lækket en pressemeddelelse vedrørende Fingerprints prognose for 2016. Meddelelsen skulle ellers først være offentliggjort senere onsdag, nemlig klokken 13 i forbindelse med en kapitalmarkedsdag.

Da aktiehandelen blev genoptaget efter middag, steg Fingerprints aktie i de første par timer, men stemningen er vendt ud på eftermiddagen, og ved 16.15-tiden ligger aktien 0,9 pct. lavere i 634 kr. Siden årsskiftet er Fingerprint, der laver teknologi til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk, dog stadig steget over 1700 pct.

Ifølge meddelelsen, som senere blev bekræftet og genudsendt af Fingerprint, ventes en omsætning næste år på 6,5 til 8,5 mia. svenske kr. Driftsmargin for 2016 vil overstige driftsmarginen i andet halvår af 2015. Meldingen tyder på en driftsmargin på 36-37 pct., vurderer Carnegie ifølge det svenske nyhedsbureau Direkt.

Desuden skruer Fingerprint Cards op for forventningerne til den andel af smartphones, der vil indeholde teknologi til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk. I 2016 ventes teknologien at være med i mere end hver anden nye telefon. Det tidligere estimat var omkring 50 pct.

Fingerprints bestyrelsesformand, Urban Fagerstedt, siger til avisen SvD Näringsliv, at selskabet er lige så chokeret som alle andre over lækagen.

- Det her må naturligvis ikke kunne ske. Vi er allerede i kontakt med fondsbørsen, og vi vil komme med en meddelelse, når det står klart for os, hvad der er sket. Vi har grund til at tro, at nogen udefra har fået vores oplysninger og derefter lækket dem, siger Urban Fagerstedt til avisen.