Handel med Fingerprints aktier stoppet på grund af læk

Det svenske selskab Fingerprint Cards har fået suspenderet handlen med selskabets aktier onsdag formiddag.

Foto: FABRIZIO BENSCH.
Læs mere
Fold sammen

Det sker, fordi der er lækket oplysninger om ventede salgstal i 2016, der vil blive offentliggjort senere på dagen.

Det skriver flere svenske medier.

Fingerprint, der laver teknologi til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk, regner ifølge de lækkede oplysninger med, at omsætningen til næste år vil lande i niveauet 6,5-8,5 mia. svenske kr.

- Vi er lige så chokerede som alle andre, siger Fingerprints bestyrelsesformand Urban Fagerstedt til avisen SvD Näringsliv.

- Det her må naturligvis ikke kunne ske. Vi er allerede i kontakt med fondsbørsen, og vi vil komme med en meddelelse, når det står klart for os, hvad der er sket. Vi har grund til at tro, at nogen udefra har fået vores oplysninger og derefter lækket dem, siger Urban Fagerstedt til avisen.

Efter informationen kom ud, har Fingerprint bekræftet, at omsætningsniveauet for 2016 er retvisende. Det var meningen, at oplysningen skulle være offentliggjort i forbindelse med et pressemøde senere onsdag.

Ved handelsstoppet var aktien i en kurs på 645 svenske kr., hvilket er en stigning på 0,8 pct. onsdag, og Christina Malmberg Hägerstrand, presseansvarlig på Nasdaq Stockholm, bekræfter, at aktien ikke kan handles lige nu.

- Vi afventer information fra selskabet, lyder hedes korte kommentar ifølge Näringsliv.