Små aktieudsving inden regnskabets time

Det danske aktiemarked er tirsdag formiddag præget af spredt fægtning og små udsving.

FLSmidth er strøget til tops blandt de største danske aktier i kølvandet af en opjusteret anbefaling fra Danske Bank. Derimod dykker Vestas og A.P. Møller - Mærsk.

C20-indekset falder 0,1 pct. til 538,41, og C20CAP-indekset, hvor Novo-aktien vægter mindre end halvt så meget, falder 0,3 pct. til 557,85. Forskellen kan forklares med en lille stigning i Novo Nordisk på 0,3 pct. til 1013 kr. Novo kan komme i fokus, når den amerikanske konkurrent på insulinmarkedet Eli Lilly offentliggør regnskab før amerikansk børsåbning.

Den danske regnskabssæson tager for alvor fart denne uge, når Coloplast og Nordea gør status onsdag og Novo Nordisk følger torsdag morgen.

Forventningerne til sæsonen er gode, også fordi amerikanske selskaber indtil videre har leveret en stribe fornuftige regnskaber.

- Andelen af amerikanske regnskaber, der har slået forventningerne, er større end normalt. Da vores strateg senest gjorde det op, havde 128 S&P 500-selskaber rapporteret, svarende til 26 pct., heraf havde 96 selskaber slået forventningerne målt på indtjeningen. Det er 75 pct., mens det historisk er cirka 63 pct. af selskaberne, der slår forventningerne. Så regnskabssæsonen er stærkere end normalt, siger handler i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

FLSmidth har fra åbningen skilt sig positivt ud, og ligger sent på formiddagen til en stigning på 1,1 pct. til 355. Danske Bank har hævet sin anbefaling af FLS-aktien til "hold" fra tidligere "sælg". Derimod var regnskabet fra svenske Sandvik, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, en skuffelse, men det er svært at drage paralleller, vurderer Martin Munk.

- Ordreindgangen i Sandviks minedivision er faldet 5 pct., men det er drevet af et markant fald i ordreindgangen relateret til kul og jernmalm i Kina og Australien, og det er ikke der, FLSmidth er specielt stor. Så man skal nok passe på med, at lave for direkte sammenligninger, siger Jyske Bank-handleren.

I bunden af C20 falder Vestas med 1,4 pct. til 37,79 kr. Også A.P. Møller - Mærsk ligger i den tunge ende med et fald på 0,9 pct. til 45.360.

Blandt bankerne er flere af de mindre banker finansinstitutioner stadig på hælene, efter Sparekassen Lollands konkurs og overgang til Jyske Bank har sat fokus på risiciene for aktionærerne. Sparekassen Faaborg falder 7 pct. til 186 kr., Diba Bank ligger 6,8 pct. lavere i 28,6 kr., og Lollands Bank taber 4,1 pct. til 105,50 kr.

Jyske Bank ligger igen bedst til blandt de store banker, men falder 0,1 pct. til 180 kr. Danske Bank taber 0,6 pct. til 105,20 kr., og Nordea ligger 0,2 pct. nede i 57,15 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk