Optur til APM-investorerne

Mandagens store opmærksomhedssluger blev A.P. Møller - Mærsk, som oplevede en solid kursfremgang i kølvandet af spekulationer om et aktiesplit. C20-indekset endte 0,7 pct. højere i lukke 501,19, hvilket er ganske tæt på seneste rekord.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede 2,7 pct. højere i rekord 71.700. I markedet florerede mandag rygter om et muligt aktiesplit hos A.P. Møller - Mærsk.

- Der er rygter om, at Mærsk vil splitte aktien 1:10. Det vil gøre aktien mere appetitlig over for små og mellemstore investorer. Det kan måske også være et led i en fornyelsesproces, konstaterede analytiker Stephen Rammer fra Alm. Brand Bank over for RB-Børsen.

FLSmidth lukkede 1,6 pct. højere i kurs 452. Alm. Brand Henton indledte mandag sin dækning af FLSmidth-aktien, som fik en købsanbefaling og et kursmål på 500 kr.

- Vi imødeser en positiv nyhedsstrøm i de kommende kvartaler indeholdende annonceringen af nye ordre især på maskiner og udstyr fra Minerals. I 3. kvartal ventes den endelige afslutning af købet af canadiske GL&V, og eventuelle omkostningssynergieffekter vil være positiv for vores estimater, skrev Alm. Brand Henton.

Danisco lukkede 0,2 pct. højere i kurs 416. Fødevareingrediens- og sukkerproducenten har tidligere annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 500 mio. kr. Danisco har nu opkøbt 35 mio. kr. af egne aktier. Aktierne er købt til en gennemsnitskurs på 418,82 kr. Konkurrenten og sukkerproducenten Tate & Lyle steg godt og vel 4 pct., efter at Credit Suisse hævede sin anbefaling på den britiske sukkeraktie til "outperform" fra "neutral".

Vestas lukkede 0,7 pct. højere i kurs 372,5. Vindmølleproducenten står over for store udfordringer i fremtiden. Specielt på kort sigt.

- Vi er fortsat positive over for aktien på lang sigt, og ser et stort potentiale i den. Men Vestas står over for en række udfordringer, og det vil vi gerne gøre opmærksom på, sagde senioranalytiker i Nordea Nils Lundsby til RB-Børsen.

Blandt C20-medlemmerne klarede William Demant sig dårligt. Aktierne fra høreapparatproducenten tabte 2 pct. til 535. Det skete, uden at investorerne havde fået børsnyt fra selskabet.

Blandt sidepapirerne var fokus på leverandørerne af byggematerialer. Isoleringskoncernen Rockwool sluttede 2,5 pct. højere i 1815. Betonelementproducenten H+H International steg 5,7 pct. til kurs 2694, mens Spæncom vandt 3,6 pct. til kurs 2746.

RB-Børsen