ØK sætter salg af division på standby

Politisk uro i Venezuela skaber usikkerhed om værdien af ØKs food-division. Køberne tøver, så nu vil ØK selv udbygge forretningsområdet.

Bestyrelsesformand i ØK, Jan Erlund, siger nu, at ØK træder på bremsen i bestræbelserne på at sælge sin Foods-division, EAC Foods, der der består af svinefarme, slagterier og transport i egne kølevogne. Det skriver Jyllands-Posten.

Årsagen er, at Venezuelas præsident Hugo Chavez, har truet fødevarekoncerner med konfiskation, hvis de ikke gør brug af ders produktionsanlæg. At det ikke er tomme ord fra den kommunistiske præsident, kan olieindustrien bekræftefor Chavez har tidligere gjort alvor om truslen om nationalisering af bl.a. olieindustrien.

Den uro får interesserede købere af EAC Foods til at træde et skridt tilbage, fordi en eventuel politisk indblanden pludselig kan svække værdien af det opkøbte aktiv voldsomt.

Det har fået ØK til i stedet at gå i offensiven med nye investeringer, så værdien af divisionen kan forøges, indtil der igen er politisk stabilitet, hvor interesserede købere formodentlig igen vil indfinde sig.