Merkel klar til at slække på reformkrav til grækerne - Aktierne buldrer frem

Den tyske kansler, Angela Merkel, er tilsyneladende klar til at lade Grækenland slippe med kun at forpligte sig til én økonomisk reform, før der kan være mere hjælp på vej til det kriseramte land. Det gav onsdag eftermiddag medvind til aktiemarkederne.

Foto: LOUISA GOULIAMAKI.
Læs mere
Fold sammen

Mens Tyskland stadig insisterer på en pakkeløsning med højere skat, frasalg af statsaktiver og mindre generøse pensionsordninger, er tyskerne tilsyneladende klar til at nøjes med et "klart signal" fra den græske regering for at åbne op for en ny låneaftale, skriver nyhedsbureauet Bloomberg med henvisning til de to kilder.

Ifølge Angela Merkel skal Grækenland overholde den aftale, som landet indgik med de resterende kreditorer tilbage i februar, hvor premierminister Alexis Tsipras fik yderligere fire måneder til at gennemføre økonomiske reformer, som er kravet fra långiverne for at låne yderligere 7,2 mia. euro til det gældsplagede land.

Nu ser det dog ud til, at Tsipras har fået indtil næste år til at gennemføre den pakkeløsning, som Tyskland ønsker. Dog kræver Merkel, ifølge de to førnævnte kilder, at Tsipras gennemfører mindst én større økonomisk reform uden dog at præcisere, hvilken der er tale om.

Nyheden har onsdag - efter dansk børslukning - sendt de udenlandske aktiemarkeder lodret op. Det toneangivende tyske aktieindeks, DAX, var i løbet af dagen steget med 1,7 pct. Men nyheden om Tysklands lempeligere indstilling til grækerne sendte på få minutter indekset yderligere en procent op, og den samme udvikling gjorde sig gældende for det store europæiske aktieindeks, EuroStoxx.

Inden nyheden var det store amerikanske Dow Jones Industrials Index i løbet af et par timer handlet godt en procent op, men indekset lagde yderligere en halv procent oveni efter nyheden fra Tyskland.


/ritzau/FINANS