Mandagens aktier: Positiv åbning på regnskabstung uge

Der er lagt op til en positiv åbning på det danske aktiemarked mandag morgen, hvor FLSmidth står som en af dagens bedste bud efter annoncering af to cementkontrakter i weekenden.

Foto: PR-foto Erik Hansen. Der er lagt op til en positiv åbning på det danske aktiemarked mandag morgen, hvor FLSmidth står som en af dagens bedste bud efter annoncering af to cementkontrakter i weekenden.
Læs mere
Fold sammen

Med positive indikationer fra de internationale markeder står det danske aktiemarked til at fortsætte den gode stemning ved ugens afslutning.

C25-indekset steg fredag 0,2 pct. til 1159,19 i en volumensvag sommerferiepræget handelssession.

Efter dansk lukketid var der en mindre positiv udvikling på Wall Street, og mandag morgen ser de internationale investorer fortsat lyst på sagerne.

De amerikanske futures peger på en stigning på 0,1 pct, og også de europæiske futures peger i retning af en positiv åbning på børserne.

Den tyske DAX-future stiger 0,1 pct., og FTSE-futuren ligger ligeledes med et plus på 0,1 pct.

STORE REGNSKABER UNDER OPSEJLING

Indeværende uge er spækket med regnskaber fra de store selskaber, hvor Novo Nordisk, Lundbeck, Genmab, Coloplast, Ørsted, FLSmidth og Novozymes alle gør status efter første halvår.

Mandag morgen ventes opmærksomheden rettet mod FLSmidth, der har fået to foreløbige kontrakter i Mellemamerika i weekendens løb. Der er tale om kontrakter på tilsammen mere end 250 mio. euro (1,86 mia. kr.) på henholdsvis en ny cementfabrik og en udvidelse af en eksisterende.

Kontrakterne indgår endnu ikke i FLSmidths ordreindgang, da en række betingelser først skal opfyldes, før kontrakterne bliver effektive. Blandt andet skal FLSmidth modtage en aftalt forudbetaling.

FLSmidth, der kommer med regnskab onsdag, faldt fredag 1,9 pct. til 399,30 kr.

Smykkekoncernen Pandora skal forsøge at rejse sig oven på fredagens dyk, der opstod, efter at finanshuset Berenberg gav udtryk for bekymring for en mulig nedjustering, når smykkeselskabet gør status for andet kvartal den 14. august. Anbefalingen hold blev dog fastholdt, men aktien i Pandora lukkede alligevel med et tab på 3,7 pct. i 424,50 kr.

Mærsk-investorerne kan skæve til det Hongkong-baserede containerrederi OOCL, der havde underskud i det sidste halvår som selvstændigt selskab. Omsætningen steg ellers 10 pct., men drifts- og administrationsudgifterne voksede i højere tempo.

Mærsk B lukkede fredag i 8620 kr. efter et fald på 1,6 pct.

Vestas kan blive påvirket af regnskabet fra den indiske konkurrent Suzlon, der falder med over 4 pct. på børsen i Mumbai. Aktiviteten på det indiske marked er bremset op, mens det overgår fra én rammeordning til en anden, og det giver et midlertidigt fald i antallet af installerede vindmøller. Dermed blev omsætningen halveret.

Vestas steg fredag 0,8 pct. til lukkekursen 405 kr.

Novo Nordisk, der fremlægger regnskab onsdag, står ifølge Berlingske Business til at tørne sammen med den israelske medicinalkoncern Teva, der har Novos tidligere driftsdirektør, Kåre Schultz, som topchef. Det er Tevas forsøg på at kopiere Novo Nordisk topsællert, Victoza, på det amerikanske marked, der er endt i retten.

Novo Nordisk steg fredag 1,1 pct. til 320,40 kr.

Berlingske Business har også sat fokus på DSV, der vurderes at have haft stor stigning i indtjeningen, mens UTI-udvidelsen er integreret. Nu er ledelsen klar til nye initiativer, og med DSV's høje børsvurdering kan en aktieemission bruges til at betale for det næste opkøb.

DSV steg 1,6 pct. til 578,20 kr. fredag.

Lundbeck er overvurderet, vurderer Nordea, der har sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold". Banken sætter samtidig et kursmål på 340 kr., hvor aktien fredag lukkede i 470,50 kr. efter et fald på 0,4 pct.

Også ALK-Abelló må lægge ryg til en nedjustering fra Nordea. Banken har sænket sin anbefaling for medicinalselskabet fra "køb" til "hold".

ALK lukkede fredag i 1178 kr. efter et fald på 1,7 pct.