Lundbeck i topform efter regnskab - stiger 15 pct.

Aktierne i Lundbeck stiger markant efter medicinalselskabets regnskab for tredje kvartal.

Medicinalselskabet Lundbeck leverede et dundrende underskud i tredje kvartal, der som tidligere varslet var belastet af ekstraordinære omkostninger i forbindelse med en restrukturering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et par timers handel er aktien steget 15 pct. til 236 kr., og aktionærerne er dermed blevet 6,2 mia. kr. rigere i forhold til tirsdagens slutkurs.

- Vi havde ikke lige umiddelbart spået, at den skulle stige så meget. Regnskabet havde positive elementer, men reaktionen virker overdrevet, så der må ligge noget andet bag, siger aktiehandler i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Medicinalselskabet leverede et dundrende underskud i tredje kvartal, der som tidligere varslet var belastet af ekstraordinære omkostninger på 1,7 mia. kr. i forbindelse med en restrukturering, der blev annonceret i halvårsregnskabet. Underskuddet var dog mindre, end analytikere adspurgt af Ritzau Estimates havde ventet.

Lundbeck opjusterede sine forventninger til 2015. Selskabet venter godt nok stadig en omsætning på cirka 14 mia. kr., men prognosen for årets driftsunderskud er reduceret til 6,8 mia. kr. fra tidligere 7,0 mia. kr.

Resultatet for 2015 belastes af ekstraordinære omkostninger og nedskrivninger på 1,7 mia. kr. i forbindelse med en restrukturering og nedlæggelsen af 1000 stillinger. Dertil kommer nedskrivninger på produktrettigheder for samlet 4,8 mia. kr.

Lundbeck er klar med en lille opjustering: