Lundbeck hæver sine forventninger en anelse

Medicinalselskabet Lundbeck sender sine forventninger til 2015 et lille nøk op. Selskabet ser en bedring i sin underliggende drift på ca. 200 mio. kr. og venter nu et overskud på 700 mio. kr. Lundbeck venter dog et samlet driftsunderskud på 6,8 mia. kr.

Lundbeck præsenterer onsdag morgen regnskab for tredje kvartal, der er tynget af omkostninger til Kåre Schultz' spareplan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lundbeck skruer en anelse på sine forventninger i opadgående retning, så selskabet nu ser en bedring på 200 mio. kr. i sin underliggende drift for 2015. Medicinalselskabet ser nu et resultat af den primære drift på 700 mio. kr. mod tidligere 500 mio. kr. Det samlede driftsunderskud er samtidig reduceret fra 7 mia. kr. til nu 6,8 mia. kr. Det fremgår af regnskabet for selskabets tredje kvartal onsdag

Lundbecks resultat belastes af ekstraordinære omkostninger på 1,7 mia. kr., som kan henføres til det spareprogram, som topchef Kåre Schultz præsenterede i august. Derudover kommer nedskrivninger på såkaldte produktrettigheder, der udgør et beløb på 4,8 mia. kr.

Omsætningen i Lundbeck landede på 3669 mio. kr. mod 3186 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2014. Til gengæld lød driftsresultatet på et overskud på 94 mio. kr. i fjor mod et underskud i dette års tredje kvartal på 1519 mio. kr.

»Vi er kommet godt i gang med vores restrukturering og vores forretning har i årets første ni måneder kørt bedre end ventet. Vi opjusterer derfor i dag vores forventninger til hele 2015 og venter nu et overskud på den underliggende drift på omkring 0,7 mia. kr., mens selve driftsresultatet ventes at blive negativt med omkring 6,8 mia. kr. Omsætningen ventes fortsat at udgøre omkring 14 mia. kr.,« siger Lundbecks topchef Kåre Schultz i forbindelse med regnskabet.

Lundbeck-chefen peger især på, at selskabet har haft fart på den amerikanske forretning, mens salget fortsat skranter i Europa.

»Vores finansielle resultater har i årets første ni måneder været præget af kraftig vækst i salget af vores nøgleprodukter, markant fremgang i vores amerikanske forretning samt nedgang i salget af ældre lægemidler primært i Europa. Salget af nøgleprodukterne Abilify Maintena, Brintellix, Northera, Onfi og Rexulti steg 188 pct. til 2,5 mia. kr. og udgør dermed 23 pct. af vores samlede omsætning,« siger Kåre Schultz.

I USA steg Lundbecks omsætning med 75 pct. til 4,6 mia. kr. i årets første ni måneder.

Lundbecks grundlæggende mål for de kommende år er, at selskabet med sit spareprogram fortsat venter at skære omkostningerne med tre mia. kr. i 2017, hvilket vil betyde, at selskabet i 2016 igen vil kunne præsentere et positivt driftsresultat.