Lundbeck scorer britisk anbefaling til Brintellix

Lundbeck har fået en positiv anbefaling af midlet Brintellix til brug i behandling af voksne med depression i Storbritannien.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anbefalingen er fra det britiske National Institute for Health and Clinical Excellence (Nice), der rådgiver sundhedsvæsnet i England og Wales om lægemidler.

Nice havde i første omgang bedt om yderligere data fra Brintellix, og det har Lundbeck leveret i så tilfredsstillende grad, at myndigheden giver en positiv udtalelse til midlet.

- Komitéen konkluderede, at Vortioxetines (Brintellix', red.) virkning var sammenlignelig med andre "third-line" antidepressiva, og at Vortioxetine kan anbefales som en omkostningseffektiv mulighed for at behandle alvorlig depression hos voksne, som ikke har responderet tilfredsstillende på to antidepressiva, udtaler professor Carole Longson, chef for Nice, i en meddelelse fredag.

Brintellix blev lanceret på markedet i USA og flere europæiske lande i 2014. Flere analytikere spår, at det vil opnå et topsalg på mere end 1 mia. dollar (cirka 6,6 mia. kr. ved dagens kurser) om året.