Lundbeck scorer britisk anbefaling til Brintellix

Lundbeck har fået en positiv anbefaling af midlet Brintellix til brug i behandling af voksne med depression i Storbritannien.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Anbefalingen er fra det britiske National Institute for Health and Clinical Excellence (Nice), der rådgiver sundhedsvæsnet i England og Wales om lægemidler.

Nice havde i første omgang bedt om yderligere data fra Brintellix, og det har Lundbeck leveret i så tilfredsstillende grad, at myndigheden giver en positiv udtalelse til midlet.

- Komitéen konkluderede, at Vortioxetines (Brintellix', red.) virkning var sammenlignelig med andre "third-line" antidepressiva, og at Vortioxetine kan anbefales som en omkostningseffektiv mulighed for at behandle alvorlig depression hos voksne, som ikke har responderet tilfredsstillende på to antidepressiva, udtaler professor Carole Longson, chef for Nice, i en meddelelse fredag.

Brintellix blev lanceret på markedet i USA og flere europæiske lande i 2014. Flere analytikere spår, at det vil opnå et topsalg på mere end 1 mia. dollar (cirka 6,6 mia. kr. ved dagens kurser) om året.