Glistrup-advokat: Der er fejl i anklageskriftet

Der er store fejl i helt centrale passager i anklageskriftet mod Don Ø & Co i den omtalte Parken-sag, påpeger advokat Karoly Nemeth. Men en gennemgang viser, at advokaten går lige til stregen - og en smule over.

Karoly Nèmeth, der er forsvarer for tidligere direktør i Parken, Jørgen Glistrup, mener der er fejl i anklageskriftet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sager om kursmanipulation bygger naturligt nok på to ting: Hvad var kursen? Og blev den manipuleret? Førstnævnte har anklagemyndigheden ikke haft styr på, hvis man skal tro Karoly Nèmeth, der er forsvarer for tidligere direktør i Parken, Jørgen Glistrup.

I anklageskriftet til Parken-sagen, der netop omhandler kursmanipulation, beskriver anklagemyndigheden, hvordan  Parkens aktiekurs lå på et "kunstigt niveau og var fikseret ved kurs 1200 eller derover i perioden 12. november 2007 til den 18. januar 2008."

Glistrups advokat har gennemgået kurserne for perioden, og ifølge ham viser de, at Parkens kurs har været under kurs 1200 i 34 dage - hvilket må siges at være en ganske stor procentdel af handelsdagene.

"Det må konstateres, at anklagemyndighedens påstand er ukorrekt," sagde Karoly Nemeth, "Jeg vil gerne have, hvis anklagemyndigheden vil erklære sig enige eller uenige i det, jeg har fremlagt. Og så må jeg spørge: Hvad fører vi egentlig sag om?"

En gennemgang af kurserne i de omtalte dage, som Berlingske har foretaget, viser dog, at Karoly Nemeth går helt til stregen i forhold til, hvad der kan kategoriseres som "ved 1200 eller derover". Der er ganske rigtigt 34 dage i perioden, hvor kursen har været under 1200, men det er målt på intra-day handel - altså ikke lukkekurser.

Hvis man i stedet kigger på lukkekurser, er det 17 dage, der er uden for anklagemyndighedens skive, og i ni af de dage er aktien lukket i kurs 1199. I yderligere to dage er kursen lukket over 1195.

Lukkekursen er central i sagen her, fordi en del af anklageskriftet omhandler, hvorvidt Glistrup og Don Ø har udnyttet deres aktieoptioner på et tidspunkt, hvor kursen på Parken-aktien var blæst op. Optionerne baserer sig på en lukkekurs og ikke på intra-day-handel.

Anklagemyndigheden er endnu ikke kommet med sit modsvar til Nèmeths opgørelse.