Glistrup og Løvekongen mødes med kram og brede smil

De to detroniserede løvekonger, Jørgen Glistrup og Flemming "Don Ø" Østergaard mødtes i dag som tiltalte i den samme retssag. Det skete med kram og store smil.

Flemming Østergaard ankommer til Københavns Byret Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Vi er ikke gift, men vi er meget gode venner," sådan lød det fra Parkens tidligere bestyrelsesformand, Flemming "Don Ø" Østergaard om Jørgen Glistrup, der var administrerende direktør i Parken under løvekongen.

Få minutter senere ankom Jørgen Glistrup selv med sin advokat, Karoly Nèmeth, og Flemming Østergaard, der ellers havde været en smule mut og kortfattet, lyste op og uddelte kram til både Nèmeth og Glistrup.

Glistrup og Østergaard er begge tiltalt for at have begået kursmanipulation, mens de sad i spidsen for Parken. De skulle ifølge Bagmandspolitiet have fået en anseelig gevinst ud af dette. Østergaard alene, siger Bagmandspolitiet, har kradset over 15 millioner ind på den påståede manipulation.

Begge nægter sig skyldige.

At de to Parken-topfolk er på så god fod kan virke underligt. For godt et år siden, da duoen blev tiltalt for kursmanipulation, skrev Glistrups advokat følgende i en pressemeddelelse:

»Jørgen Glistrup, der var adm. direktør i sigtelsesperioden, udførte kun de beslutninger, der i forvejen var taget af selskabets bestyrelse. Såvel selskabets bestyrelse som markedet var løbende orienteret om opkøbsbehovet og de gennemførte opkøb," stod der.

Det tolkede flere som om, at Glistrup gemte sig bag argumentet om, at han kun parerede ordre - og som en naturlig følge af det måtte pilen nødvendigvis pege på Flemming Østergaard.

Allerede dengang afviste Flemming Østergaard i skarpe vendinger, at der var splittelse mellem de to, og mente, at Glistrup kun pegede på ham, hvis man læste pressemeddelelsen "som fanden læser bibelen".

Og der var tilsyneladende heller ikke skår i makkerskabet i dag, hvor de to jakkesætsklædte herrer altså omfavnede hinanden og i øvrigt virkede ved godt mod.