Nu skal Don Ø give sin version

Efter tre retsmøder med fremlæggelse af anklagerne mod Flemming Østergaard, Jørgen Glistrup og resten af de tiltalte i Parken-sagen, skal løvekongerne afhøres fredag. Business.dk følger sagen live.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retssagen om kursmanipulation mod den tidligere Parken-top har indtil videre været en noget ensidig affære. De første retsmøder i sagen er nemlig gået med at fremlægge anklagemyndighedens sag.

Fredag skal de to hovedtiltalte i sagen, tidligere bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard og tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup så afhøres, og førstnævnte ser frem til at kunne give sin version af sagen:

»Jeg vil svare på de spørgsmål, de stiller mig, og selvfølgelig ser jeg frem til at fortælle min side af sagen,« siger Flemming Østergaard til Berlingske Business og fortsætter: »Men der er ikke så meget at fortælle. Det er Glistrup, som har haft al kontakt til banker og al muligt andet, og det er jeg 100 procent sikkert på, at han har gjort rigtigt.«

Virkeligheden er mere nuanceret

Som ovenfor nævnt har sagen indtil videre været én lang oplæsning af anklagerens bevistemaer, bortset fra nogle korte modsvar fra Glistrups og Østergaards advokater.

»Man sidder lidt tilbage med en fornemmelse af, at det eneste, Flemming Østergaard har beskæftiget sig med, er at opkøbe aktier. Der må jeg sige, at virkeligheden ser mere nuanceret ud end som så,« sagde Østergaards advokat, Sysette Winding Kruse, i retssalen kort før jul.

Den udlægning er Flemming Østergaard bestemt enig i. Han føler sig meget dårligt behandlet - særligt af medierne.

»Forestil dig, at du over seks år - mens du er anklaget for et eller andet, som du synes er fuldstændig uretfærdigt - skal læse historier, som er faktuelt forkerte,« siger Flemming Østergaard, »Jeg synes, medierne har et kæmpe ansvar, og en gang imellem har dækningen været så unuanceret, at det næsten gør ondt.«

Du kan følge fredagens retsmøde live på Business.dk