Genmab, ISS og William Demant napper nye kursrekorder

Kræftmidler, høreapparater og rengøringsydelser var efterspurgte varer på det danske aktiemarked på sidste handelsdag i november, hvis man skal tro investorerne på fondsbørsen i København.

Genmabs topchef Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Resultatet af mandagens handel blev nemlig tre kursrekorder fordelt på biotekvirksomheden Genmab, servicekoncernen ISS samt William Demant, der især er kendt for at producere høreapparater.

Genmab-aktien steg 2 pct. til rekordhøje 910 kr. Aktien har haft fart på, siden selskabet tidligere på måneden fik godkendt kræftmidlet Daratumumab på det amerikanske marked.

Det kan åbne for et stort milliardsalg, hvis man spørger diverse aktieanalytikere og selskabet selv.

Mandagens fremgang skal muligvis ses i lyset af, at Deutsche Bank har hævet sit kursmål for biotekaktien til 1000 kr. fra tidligere 750 kr. og gentaget anbefalingen "køb".

Rekord var der også i William Demant, der startede ugen med en stigning på 1,1 pct. til 678 kr., som altså var nok til endnu en lukkerekord, der har været flere af på det seneste.

Derudover kunne ISS-aktien med en stigning på 0,9 pct. lukke i rekordhøje 246,30 kr. Servicekoncernen fik comeback på den danske fondsbørs sidste år.