Aktier: Genmab suser fra de andre i afventende C20

Det danske aktiemarked kommer samlet set næsten uændret fra start mandag morgen med en stigning på 0,1 pct. til 1038,13.

Læs mere
Fold sammen

Fokus er der på Genmab, som suser fra de andre aktier i eliteindekset med en stigning på 2,2 pct. til 912,50 kr. Genmab har tidligere på dagen fået løftet kursmålet af Deutsche Bank til 1000 kr. fra 750 kr. Deutsche Bank holder fast i sin købsanbefaling af aktien.

Fredag endte det danske eliteindeks, C20 Cap-indekset, med en stigning på 0,3 pct. til indeksværdi 1037,21.

Ifølge senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea kan aktierne hos de danske forsikringsselskaber i dag få ekstra opmærksomhed efter søndagens storm.


- I dag kommer der måske lidt fokus på forsikringsselskaberne i forhold til, hvad stormen kommer til at betyde. Konklusionen er, at den ikke kommer til at betyde så meget, men når det er sagt, vil selskaberne stadig komme til at have højere omkostninger i fjerde kvartal end i et normalt år, siger Jesper Bamberger.


Han vurderer, at forsikringsselskabernes aktier i dagens handel kan sætte sig end smule.


Få minutter inde i dagens aktiehandel falder Tryg-aktien 0,2 pct. til 134,60 kr., mens Topdanmark-aktien falder 0,5 pct. til 194,10 kr. Alm. Brand falder 1 pct. til 45,70 kr.


På den selskabsspecifikke front har Carlsberg fået løftet kursmålet af det japanske finanshus Nomura til 600 kr. fra 525 kr. Finanshuset fastholder anbefalingen "neutral".


Carlsberg B-aktien falder kort inde i dagens handel 0,1 pct. til 587,50 kr.


Udenfor eliteindekset er Atlantic Petroleum mandag morgen kommet med regnskab for tredje kvartal.

Det færøske olie- og gasselskab nedjusterede forventningerne til 2015 og venter nu en samlet produktion på 480.000 tønder. Det primære driftsresultat før af- og nedskrivninger samt efterforskningsudgifter (EBITDAX) ventes dog uændret at blive "positivt".

Tidligere ventede selskabet en samlet produktion på 495.000 tønder og et positivt primært driftsresultat før af- og nedskrivninger samt efterforskningsudgifter (EBITDAX).

Selskabet omsatte i kvartalet for 47,6 mio. kr. mod 63,4 mio. kr. i samme kvartal sidste år. For perioden landede selskabet et nettounderskud på 112,6 mio. kr. mod et underskud på 40,5 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Selskabet kæmper fortsat for at tiltrække kapital, men venter, at det lykkes.


Investorerne virker ikke til at være begejstrede over dagens regnskab og handler aktien ned knap 6 pct. til 11,60 kr.


Porebetonproducenten H+H Internationals er ligeledes i fokus, efter at Økonomisk Ugebrev Formue har skrevet, at aktien er særdeles interessant trods en kursstigning på 22 pct. i løbet af syv dage, hvilket var et resultat af selskabets regnskab for tredje kvartal.


- En sådan stigning er altid interessant, men for H+H's vedkommende er den specielt interessant, da den illustrerer et holdningsskift hos investorerne, som kan føre kursen væsentligt højere op, konstaterer ugebrevet.


Kort inde i mandagens handel stiger H+H-aktien 2,3 pct. til 83 kr.