Genmab bliver novembers aktievinder: Aktionærer scorer 14 mia.

November har været en god måned at eje aktier i det danske biotekselskab Genmab, hvor aktien med et kurshop på omkring 36 pct. har været den mest stigende i C20-indekset.

Foto: NF. Genmab
Læs mere
Fold sammen

Aktien koster mandag - på novembers sidste dag - 910 kr., og dermed er selskabet blevet omkring 14 mia. kr. mere værd de seneste 30 dage. Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i november, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

Den store stigning skal ses i lyset af, at Genmab tidligere på måneden fik godkendt kræftmidlet Daratumumab - som bliver solgt under navnet Darzalax - på det amerikanske marked.

Flere aktieanalytikere spår et stort salg af midlet, og godkendelsen fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har været set som en særdeles afgørende milepæl for biotekselskabet.

- Godkendelsen af Darzalex i USA åbner døren for et uhyre interessant marked for Genmab samt en indtjening i milliardklassen. Og det er ikke mindst de udsigter, der har fået investorerne til at fortsætte med at handle værdien af Genmab voldsomt i vejret, siger Mikkel Duus Hansen, der er aktieanalytiker i Spar Nord.

Genmabs samlede markedsværdi er nu på omkring 54 mia. kr.

Mens november har været en god måned for Genmab-aktionærerne, der har kunnet fejre en plads øverst i C20, så har det modsatte været tilfældet for Jyske Bank.

Jyske Bank-aktien er faldet omkring 3 pct. og ser dermed ud til at blive den eneste C20-aktie, hvis værdi er blevet mindre i november.

- Det har generelt været en dårlig måned for bankaktier, fordi bankernes regnskaber har skuffet på stribe, og Jyske Bank er ingen undtagelse, siger Mikkel Duus-Hansen.

Ser man på C20 Cap-indekset generelt, har november været ganske pæn. Indekset er steget omkring 8 pct., hvilket ser ud til at blive den næstbedste måned i år kun overgået af februar, hvor indekset steg 9,3 pct.