Flygigant falder på børsen efter udsigt til nye strejker

Foto: ETIENNE LAURENT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktierne i det fransk-hollandske luftfartsselskab Air France-KLM falder mandag eftermiddag, efter at en række fagforeninger har varslet nye strejker, hvis der ikke snart indgås en ny aftale.

Bliver der ikke fundet en løsning i forhandlingerne, som især handler om flypersonalets lønninger, så truer fagforeningerne med strejker fra 23. juni til 26. juni.

Før det når dertil, kan Air France-KLM imidlertid være kommet fagforeningerne i møde, da flere medier skriver, at topfolk fra luftfartsselskabet inden for de næste dage vil præsentere en række løsninger for at løse problemet.

De igangværende stridigheder har foreløbigt resulteret i 15 dage med strejker for Air France-KLM. Det skal have kostet selskabet op mod 400 mio. euro - eller knap 3 mia. kr.

Stridighederne har også kostet Jean-Marc Janaillac jobbet som administrerende direktør i Air France-KLM, da han i maj måtte trække sig fra sin stilling, efter at et flertal af selskabets ansatte ikke ville acceptere forslaget til en ny lønaftale.

Mandag eftermiddag koster en aktie i Air France-KLM 6,71 euro. Det er 1,6 pct. lavere sammenlignet med fredagens lukkekurs.

/ritzau/FINANS