Air France-KLM: Strejker kostede dyrt og driftsresultatet skrumpede

Omkostninger til strejker blandt de ansatte fik indtjeningen til at dykke i de første tre måneder af 2018 for det fransk-hollandske flyselskab Air France-KLM, der kom ud af kvartalet med et driftsunderskud.

Omkostninger til strejker blandt de ansatte fik indtjeningen til at dykke i de første tre måneder af 2018 for det fransk-hollandske flyselskab Air France-KLM, der kom ud af kvartalet med et driftsunderskud. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABIO LIMA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen i den samlede forretning voksede ellers 1,2 pct. målt i konstante valutaer sammenlignet med første kvartal sidste år, fremgår det af en pressemeddelelse fredag morgen, og både antallet af passagerer og trafikken voksede i perioden.

Både brændstofpriser og strejkedage var med til at øge omkostningerne i årets første kvartal, og sidstnævnte førte isoleret set til en stigning i omkostningerne på 1,7 pct.

Perioden førte til et driftsunderskud på 118 mio. euro for flyselskabet, og heraf var 75 mio. euro relateret til strejke. Til sammenligning lød underskuddet på 33 mio. euro i samme kvartal af 2017.

I hele 2018 forventer flyselskabet nu, at strejker kommer til at koste 300 mio. euro på driftsresultatet, og samtidig forventer selskabet af priserne på brændstof stiger mere end tidligere forudset.

»Som en konsekvens ventes driftsresultatet før hele 2018 at være under 2017,« skriver Air France-KLM i meddelelsen.