FLSmidth ligner regnskabssæsonens vinder

Ingeniørkoncernen FLSmidth har kurs mod titlen som regnskabsæsonens vinder. Investorerne fik en markant kursstigning ud af det Valby-baserede selskabs regnskab, mens aktionærerne i Tryg fik den største skuffelse.

Læs mere
Fold sammen

Den danske regnskabssæson nærmer sig sin afslutning, da blot servicekoncernen ISS mangler at løfte sløret for sine tal blandt samtlige medlemmer af det danske eliteindeks. 10 selskaber er faldet i kølvandet af deres regnskabsaflæggelser, mens 7 er steget i en sæson, hvor aktionærerne helt overordnet set er blevet præsenteret for gode regnskaber.

Især aktionærerne i FLSmidth kunne glæde sig over et solidt kvartalsregnskab, da selskabets aktiekurs efterfølgende skød i vejret med otte pct. Nordnets investeringsøkonom Per Hansen skriver i en analyse, at FLSmidth har det med at falde op til regnskabsaflæggelserne, da den danske ingeniørkoncern er den mest »shortede« danske aktie. Efter et godkendt regnskab steg aktien derfor, da short-sælgerne var hurtige til at lukke deres positioner ved at købe op i aktien.

Sydbanks FLSmidth-analytiker Jacob Pedersen vurderede, da ingeniørkoncernen fremlagde sit regnskab, at det var en overreaktion, at aktien steg så markant alene baseret på selskabets regnskabstal.

Det største aktiefald har indtil videre fundet sted i forsikringskoncernen Tryg, hvor investorerne efter regnskabet måtte se aktien falde med fire pct. Tryg har tidligere været i stand til at overraske positivt med sine regnskabstal, men ikke denne gang.

»Aktien er endog meget højt vurderet. Der skal kun mindre skuffelser til at give en større kursreaktion, hvilket skete på regnskabsdagen og også i den efterfølgende periode. Tryg har været den mest faldende af de større danske aktier den seneste måned,« skriver Per Hansen om Tryg-aktien.

Nordnet-økonomen opsummerer den næsten overståede regnskabssæson således:

»Rygterne om de gode regnskaber var ilet forud. Det manglende alternativ til aktier og den stigende dollar gav aktiekursudviklingen et sjette gear i begyndelsen af året, men opturen er blevet »træt«. De gode regnskaber er ikke i sig selv nok til kortsigtet at retfærdiggøre udviklingen. Derfor er de faldende kurser alt i alt mindre overraskende.«