Stor interesse for fusioner og opkøb er godt tegn for aktierne

De europæiske aktiemarkeder buldrer af sted, og Danske Bank ser tegn på, at det kan fortsætte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De europæiske aktiemarkeder buldrer af sted, og Danske Bank ser tegn på, at det kan fortsætte.

Bankens chefstrateg Frank Øland skriver i en kommentar, at der er stigende M&A-aktivitet (opkøb og fusioner), og at det plejer at være et positivt signal for aktiemarkedet. Shell offentliggjorde en stor en af slagsen onsdag med et købstilbud på 47 mia. dollar på britiske BG Group.

- Det viser, at selskaberne tror på fremtiden, når de investerer og køber op. Det er et godt signal om, at virksomhederne kan se værdi i at købe op, og det støtter op om, at det fortsat er attraktivt at investere i aktier. Et stigende M&A-niveau har traditionelt været et positivt signal for aktiemarkedet, skriver Øland.

Goldman Sachs kom tidligere i dag med en rapport, hvor investeringsbanken forventer, at selskaberne i det europæiske aktieindeks Eurostoxx 600 i år vil bruge 22 pct. mere på M&A i år end i 2014. Det skyldes lave finansieringsomkostninger, stærke balancer hos selskaberne og tiltagende tro på den europæiske økonomi.

Den svagere euro er samtidig med til at gøre europæiske aktiver mere attraktive for udenlandske købere.

- Som investor kan det være risikabelt at satse på at kunne ramme opkøbsemner i håb om at score en gevinst. Selv om der er spekulationer om, at et selskab kan blive købt op, er det jo ikke sikkert, at det bliver til noget. Og så risikerer man, at aktien pludselig falder markant. Vi foretrækker selskaber, der underliggende har en god investeringscase, og så gør det ikke noget, hvis de også har en snert af opkøbspotentiale i sig, skriver Frank Øland.