Den nordkoreanske trussel glider i baggrunden, og europæiske aktier stiger

De europæiske investorer har fundet de optimistiske briller frem igen og glemmer onsdag de bekymringer om Nordkoreas missiltest, der ellers prægede tirsdagens handel kraftigt.

Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De europæiske investorer har fundet de optimistiske briller frem igen og glemmer onsdag de bekymringer om Nordkoreas missiltest, der ellers prægede tirsdagens handel kraftigt.

Det brede aktieindeks for de europæiske børser, Stoxx 600, stiger ved 13-tiden onsdag 0,5 pct. efter at være faldet 1,5 pct. over mandag og tirsdag.

»Finansmarkedernes bekymringer over Nordkoreas missil er hurtigt gledet i baggrunden. Folk er naturligt programmeret til at være optimistiske, så reaktionen er ikke så overraskende,« skriver cheføkonom Paul Donovan fra UBS i en kommentar ifølge Marketwatch.

Franske Biomerieux, der producerer diagnoseudstyr til medicinalbranchen, stiger mest af alle aktier takket være en opjustering i sit halvårsregnskab. Første halvår var bedre end ventet, der er medvind på valutafronten, og de gode nyheder udløser til sammen en kursstigning på 8 pct. til aktien.

Det britiske onlinesupermarked Ocado følger med i toppen. Her er det en positiv analyse fra analytikerne i Citi, der har givet købsinteresse, og Ocado stiger 4,2 pct. på London-børsen.

Den mest nedtrykte aktie i Stoxx 600 er den svenske entreprenør JM, der lider under, at storaktionæren Obos har solgt hele sin aktiepost med en kursrabat på knap 7 pct. Det får JM-aktien til at falde 3,2 pct. på børsen i Stockholm.

På sektorbasis er det blandt andet selskaber i medie-, detail- og ejendomsbrancherne, der over en bred kam klarer sig godt i Stoxx 600. Alle 19 af indeksets undersektorer ligger dog i plus, og ser man på landebasis er der også positivt fortegn i stort set alle finanshovedstæder i Europa.