DAB-aktien bliver sendt ned på planer om emission

Der er pres på aktien i Danske Andelskassers Bank (DAB), efter at banken sent mandag offentliggjorde planer om, at det forbereder en emission, som skal sikre banken 150-175 mio. kr. i kassen.

Danske Andelskassers Banks hovedsæde på Viborgvej i Hammershøj mellem Randers og Viborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien falder tirsdag formiddag hele 16,7 pct. til 6,50 kr. og er dermed den mest faldende aktie af samtlige noterede selskaber på fondsbørsen i København.

Der er ikke sat beløb på, hvilken kurs DAB-aktien bliver sat til salg for, men banken skriver i en meddelelse, at aktierne skal sælges for en "markedskonform favørkurs". Det vil sige lavere end den kurs, man kan få i markedet.

Ud over en aktieemission har DAB planer om at optage lån på omkring 300 mio. kr., hvilket skal ske igennem salg af erhvervsobligationer.

Pengene fra emissionen og obligationslånet vil banken bruge til at indfri penge - statslig hybrid kernekapital - som er blevet lånt af staten, da der som følge af nye regler er sket en ændring af, hvad der tælles med i bankers kapital.

Der er dog en række formalia, som skal på plads, inden emissionen kan blive ført ud i livet. Blandt andet skal den nominelle værdi af DAB-aktierne reduceres.

Det skyldes, at de i dag er på 10 kr. per aktie og dermed lavere end den aktuelle markedskurs, og da man ikke kan sælge aktier til under nominel værdi, skal DAB have godkendt en ændring af vedtægterne, så den nominelle værdi bliver 2 kr.

Derudover vil banken ophæve stemmeretsbegrænsninger, der i dag lyder på, at ingen aktionærer kan afgive stemmer for mere end 1 pct. af aktiekapitalen.

Danske Andelskassers Bank holder ekstraordinær generalforsamling 4. november.