Presset bank prøver at hente ny kapital

Danske Andelskassers Bank, der trækkes med risikable udlån, vil nu forsøge at polstre sit kapitalgrundlag med ny kapital.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Andelskassers Bank ønsker at refinansiere bankens eksisterende statslige hybride kapitalindskud gennem en udvidelse af bankens aktiekapital i form af en fortegningsretsemission i løbet af fjerde kvartal 2015.


Det oplyser Danske Andelskassers Bank (DAB) i en meddelelse til fondsbørsen

Fortegningsretsemissionen skal kombineres med en efterfølgende optagelse af et eller flere erhvervsobligationslån i kapitalmarkedet. Det er nye regler, der har medført en række skærpelser af, hvad der kan medregnes i pengeinstitutters
kapital, og hvor megen kapital et pengeinstitut skal have, som gør, at banken vil styrke sit kapitalgrundlag på denne måde.

DAB har igangsat forberedelsen af fortegningsretsemissionen og har i den forbindelse indledt dialoger med institutionelle investorer, oplyser banken.


- Banken tilstræber, om muligt, at indhente garantier fra institutionelle investorer med henblik på at opnå en garanteret fortegningsretsemission med et bruttoprovenu på 150-175 mio. kr, skriver DAB i fondsbørsmeddelelsen.

Bliver fortegningsretsemissionen en succes, har banken til hensigt som en del af kapitalplanen at søge at udstede et eller flere erhvervsobligationslån på op til i alt 300 mio. kr. og anvende nettoprovenuet herfra til at indfri resten af bankens eksisterende statslige hybride kernekapital.


Fortegningsretsemissionen skal dog først godkendes. Derfor indkalder bankens bestyrelse til en ekstraordinær generalforsamling, der skal afholdelse den 4. november 2015, hvor bestyrelsen vil stille forslag om kapitalnedsættelse og ophævelse af stemmeretsbegrænsning.

På den ekstraordinære generalforsamling vil bestyrelsen desuden foreslå, at man nedsætter aktiekapitalen fra lidt over 550 mio. kr. til lidt over 110 mio. kr. ved at reducere den nominelle størrelse af af selskabets aktier fra 10 til 2 kr.