C20 Cap amok i seks-rus

Investorerne kunne fredag se det toneangivende danske aktieindeks sætte rekord for 44'ende gang i år. Fremgange var beskeden, men C20 Cap-indekset rundede lige akkurat 666.

Det samme var omsætningen i flere af de store aktier, som var hæmmet af, at de amerikanske investorer i stor stil blev hjemme for at shoppe på Black Friday, dagen efter Thanksgiving, hvor detailkæderne for alvor indleder juleræset med store rabatter til de hurtigste.

C20 Cap gik på weekend med en stigning på 0,2 pct. til 666,29 - trukket af stigninger i Lundbeck, der sluttede 1,4 pct. højere i 120 kr., og DSV, der endte i rekordniveau 168 kr. efter et plus på 0,7 pct.

Mens der ikke var nyheder bag fremgangen i DSV, handlede investorerne Lundbeck-aktien op forud for mandagens kapitalmarkedsdag, hvor der ventes nyt om den vigtige lancering af antidepressivet Brintellix.

Carlsberg steg med 0,8 pct. til 601,5 kr. Bryggeriet står umiddelbart til et konkurrenceløft i Rusland, hvor myndighederne ifølge Reuters planlægger at hæve minimumspriserne på vodka ganske markant.

Fredagen bød på et par positive analytikermeldinger, men igen af dem fik voldsom kurseffekt. Nordea steg med blot 0,1 pct. til 70,65 kr., efter at Deutsche Bank have løftet anbefalingen af aktien til "køb". A.P. Møller - Mærsk B, der havde fået et kursmål på 65.000 kr. af Macquarie, steg 0,9 pct. til 55.700 kr.

Nyhederne tegnede sidepapirerne sig for. Fra morgenstunden var fokus på Simcorp, der udvikler og sælger porteføljestyringssystemer til kapitalforvaltere, oven på Q3-regnskabet sent torsdag. Regnskabet, der viste fremgang i omsætning og især indtjening, resulterede i, at aktien steg 9,4 pct. til 192,50 kr.

- Kvartalsresultatet var bedre end ventet og drevet af fortsat god omkostningskontrol. Samtidig købte kunderne flere tillægsordrer til de oprindelige ordrer, end vi havde ventet, skrev Nordea i en kommentar.

Der var også tilfredshed hos North Media, der har fået forlænget datterselskabet FK Distribitions aftale om omdeling af adresseløse reklametryksager med Coop med yderligere et år til udgangen af 2015.

- Samarbejdet med Coop er af stor betydning for FK Distribution, og vi er glade for den tillid, som Coop viser os ved at forlænge aftalen, udtaler administrerende direktør i FK Distribution, Mads Dahl Andersen, i en meddelelse.

North Media lukkede 1,2 pct. højere i 16,5 kr., hvilket også var niveauet, før meddelelsen kom.

Der var derimod ikke meget opløftende i Danske Andelskassers Bank (DAB's) Q3-regnskab. Det var som banken havde varslet tynget af nye nedskrivninger efter Finanstilsynets besøg i august og september, som ifølge regnskabet mundede ud i krav om nye nedskrivninger på 230 mio. kr.

Herefter kan DAB's solvens opgøres til 10,1 pct., hvilket er et stykke under det af Finanstilsynet opgjorte individuelle solvensbehov på 12,6 pct. DAB har fået frem til den 5. december til at indsende en plan for genopretning af bankens solvens til Finanstilsynet. Bankaktien lukkede 3,7 pct. lavere i 6,50 kr.

Ejendomsselskabet Nordicom, der faldt 3,7 pct. til 2,53 kr., oplevede tilbagegang i årets tredje kvartal. Ledelsen forventer, at aftalerne med de finansielle kreditorer forlænges. Forhandlinger pågår lige nu, og sideløbende overvejes de strategiske muligheder for koncernen, herunder rejsning af ny kapital.

Nordicoms nettoomsætningen faldt til 58,5 mio. kr. fra 71,7 mio. kr. i tredje kvartal sidste år, og ejendomsselskabets driftsoverskud svandt til 22,5 mio. kr. fra 34 mio. kr. Nordicom gentog i øvrigt forventningerne til hele regnskabsåret om et resultat før værdireguleringer og skat på 10-20 mio. kr.

/ritzau/FINANS