Britisk pund styrkes efter øget indkøbslyst

Der er for alvor kommet gang i de britiske forbrugeres købelyst.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Tal for salg i detailhandlen overraskede positivt i april, og fra marts til april steg detailsalget med 1,2 pct., mens analytikere havde ventet en stigning på blot 0,4 pct., viser data fra Bloomberg News.

De overraskende gode tal får gang i spekulationerne om, at presset på det britiske økonomi er ved at lette. Og det britiske pund styrkes torsdag middag med 0,3 pct. overfor euroen, så der går 1,4047 euro per pund. Overfor dollaren styrkes pundet med 1 pct., så der skal 1,5684 dollar til et pund.

Oveni forbrugernes forårshumør kommer også, at den britiske arbejdsløshedskø er den korteste i syv år, skriver Bloomberg.

- Aprils hop i detailsalget forstærker troen på, at der er en ringe risiko for, at forbrugerne udsætter køb i forventningen om, at priserne falder i de kommende måneder, siger Howard Archer, økonom ved IHS Global Insight i London til Bloomberg News.

- Fremtidsudsigterne for detailsalget og forbrugernes købelyst er blevet styrket - og det billede bør alt andet lige fortsætte, siger han.

I det brede kryds mellem euro og dollar styrkes euroen, så der torsdag eftermiddag går 1,1169 dollar for en euro mod 1,1120 dollar onsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 121,10 yen, hvilket er uændret i forhold til onsdag. Og der går 135,21 yen på en euro mod 134,55 yen onsdag eftermiddag.