Aktier: Wall Street lukkede højere på forventning om græsk løsning

De amerikanske aktiemarkeder fulgte fredag trop med de europæiske markeder, der steg pænt på forventningen om, at der i weekenden findes en løsning på det græske problem.

Foto: SPENCER PLATT.
Læs mere
Fold sammen

De positive meldinger fra Grækenland om reformvilje til gengæld for yderligere lån fra den finansielle trojka af kreditorer, sendte fredag aktiemarkederne op over hele kloden. De store europæiske aktieindeks lukkede fredag eftermiddag omkring tre pct. højere, og herhjemme blev det til en fremgang på 2,47 pct. for C20 Cap-indekset.

I USA var stemningen også positiv, men de toneangivende indeks steg knap så meget som i Europa - blandt andet fordi de positive signaler fra Grækenland styrkede euroen, der længe har ligget underdrejet over for dollaren.

På Wall Street lukkede Dow Jones Industrials-indekset 1,21 pct. højere, det store S&P 500-indeks steg 1,23 pct., mens det teknologi-tunge Nasdaq-indeks sluttede med en stigning på 1,53 pct.

»Investorerne forventer, at der findes en græsk løsning på søndag, og det er risiko-reduktionen, der booster aktiemarkedet,« sagde chef investeringsstrateg Jim McDonald fra Northern Trust Asset Management i Chicago, fredag ifølge Reuters.

Natten til lørdag godkendte det græske parlament reformforslaget, som premierminister Alexis Tsipras har afleveret til de internationale kreditorer. Dermed støtter parlamentet forslagene til reformer, der skal bringe landets økonomi tilbage på ret kurs med hjælp fra de internationale kreditorer.