Aktier: Tryg skaber uro med svagt regnskab

Tryg kunne ikke leve op til aktiemarkedets forventninger i første kvartal, og skuffelsen ventes at sætte sig i aktiekursen fra åbningen onsdag.

Læs mere
Fold sammen

- Jeg venter, at aktien vil sætte sig i hvert fald et par pct. Tryg er steget meget på det seneste, og det skal man have i baghovedet, når man ser på det her resultat, siger senioraktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Flere vejrskader og den lave rente pressede forsikringskoncernen i første kvartal. Nettoresultatet landede på 525 mio. kr., hvor analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet Ritzau Estimates havde forudset et resultat på 561 mio. kr.

Tryg steg tirsdag med 0,9 pct. op til regnskabet, men kan altså blive en klods om benet for C20 Cap-indekset, der tirsdag lukkede 0,9 pct. lavere i 1019,82. Blot fire ud af 20 aktier lukkede i plus. Dermed bevægede indekset sig en smule væk fra den seneste lukkerekord, der blev sat fredag i sidste uge.

Overordnet tegner åbningen dog fin for aktiemarkedet fredag morgen. Aktiestemningen blev løftet i USA tirsdag aften, blandt andet efter en stigning i olieprisen sendte energiaktierne højere. Futuren på det tyske DAX-indeks indikerer et plus på 0,1 pct. fra åbningen.

Blandt de danske eliteaktier kan finanshusenes analyser skabe opmærksomhed om TDC, Novozymes og Coloplast.

TDC får hævet sit kursmål en anelse hos norske ABG Sundal Collier. Det nye kursmål hedder 50 kr. mod tidligere 46 kr., mens anbefalingen fortsat er ”hold”. Teleaktien lukkede tirsdag 0,5 pct. lavere i 51,55 kr.

Også Novozymes kan glæde sig over et højere kursmål, men til et niveau markant under markedskursen. Det er Credit Suisse, der har løftet kursmålet til 270 kr. fra 225 kr., mens anbefalingen ”underperform” ikke ændres, skriver Bloomberg. Tirsdag faldt Novozymes med 0,1 pct. til 341,40 kr.


Coloplast satte rekord tirsdag efter en stigning på 0,2 pct. til 562,50 kr., men der kan være mere at hente, forudser Nordea og hæver sit kursmål til 675 kr. fra før 580 kr. Det er det højeste kursmål blandt alle finanshuse, ifølge data fra Bloomberg, og anbefalingen lyder naturligt nok på ”køb” fra Nordeas analytikere.


Blandt de mindre selskaber er biotekkoncernen Onxeo aktuel med regnskab for første kvartal. Aktien steg tirsdag med 2,7 pct. til 46,20 kr.

Fra den makroøkonomiske front kommer der en stribe amerikanske nøgletal i aften. Desuden holder Den Europæiske Centralbank rentemøde, men økonomer er ikke helt så meget på stikkerne som normalt.

- Alle forventer, at pengepolitikken vil blive fastholdt helt uændret, skriver seniorøkonom i Sydbank Werming K. Pedersen i sin morgenkommentar.


/ritzau/FINANS