Aktier: Telekommunikation og ejendomsselskaber trækker ned

Telekommunikation og ejendomsselskaber er blandt de mest faldende sektorer på de europæiske aktiebørser onsdag eftermiddag, hvor det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ved 13.30-tiden ligger 0,1 pct. lavere.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Aktier: Telekommunikation og ejendomsselskaber trækker ned. REUTERS/Brendan McDermid
Læs mere
Fold sammen

»De europæiske aktier er efter en stille start på handelsdagen vendt til en negativ udvikling.«

»Ud over en svagere dollar er der ingen væsentlige årsager til den negative bevægelse. Fokus i eftermiddag vil være på nøgletal og den endelige vedtagelse af den amerikanske skattereform, som afventer endelig vedtagelse i Repræsentanternes Hus,« skriver Sydbank i en kommentar.

Stoxx 600 ligger dermed til at falde for femte gang i løbet af de seneste seks handelsdage og trækkes onsdag ned af et samlet fald for aktier inden for telekommunikation på 0,9 pct. efterfulgt af ejendomsselskaber med 0,7 pct.

Råvareselskaberne mildner det overordnede fald med en stigning på 0,8 pct.

SKANDALERAMT SELSKAB I LAVESTE KURS NOGENSINDE

Det skandaleramte møbelselskab Steinhoff International falder mest i indekset med et minus på 29 pct. til det laveste niveau nogensinde.

Selskabet er nu også blevet rodet ind i et søgsmål i Tyskland, hvor en stribe investorer kræver betaling for den store regnskabsskandale, som over den seneste måned har kostet godt 90 pct. på aktiekursen.

Det enorme aktiefald har sendt markedsværdien af Steinhoff ned i omtrent 1,4 mia. euro ved onsdagens kursniveau.

På de store europæiske markeder skiller FTSE 100 i London sig positivt ud ved at ligge uændret, idet mineselskaberne opvejer fald i andre sektorer. Rio Tinto og Antofagasta stiger begge omkring 1,5 pct., mens telekoncernen BT Group trækker ned med et fald på 1,4 pct.

Imens ligger det tyske DAX-indeks til et fald på 0,2 pct. Her ligger sportstøjsgiganten Adidas i bunden med et fald på 1,1 pct. efterfulgt af energiselskabet RWE med et minus på 1 pct.

FORMAND HAR KØBT STORT OP I H&M

På Stockholm-børsen fortsætter Hennes & Mauritz faldet efter sidste uges skuffende salgsopdatering. Tidligt på eftermiddagen ligger selskabets aktie 2,2 pct. lavere i 168,30 svenske kr.

Siden salgsopdateringen den 15. december og indtil onsdag har selskabets bestyrelsesformand, Stefan Persson, opkøbt 20 mio. aktier i selskabet for den nette sum af 3,42 mia. svenske kr., og Persson-familien ejer herefter 41,7 pct. af aktiekapitalen i selskabet.