Aktier: Pandora, FLS og Genmab holder C25 i vater

Det danske eliteindeks C25 ligger onsdag middag næsten uændret med en nogenlunde ligelige fordeling mellem stigende og faldende aktier, hvor Pandora topper, mens Lundbeck og Vestas ligger i den tunge ende.

Det danske eliteindeks C25 ligger onsdag middag næsten uændret med en nogenlunde ligelige fordeling mellem stigende og faldende aktier, hvor Pandora topper, mens Lundbeck og Vestas ligger i den tunge ende. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Den amerikanske skattereform er tæt på at blive endeligt vedtaget, hvilket dog ikke formåede at løfte de amerikanske aktier yderligere tirsdag aften.

»Reaktionen ligner en klassisk sell-the-fact  manøvre, hvor markedernes positive tolkning af reformen allerede var "priset" ind,« vurderer cheføkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank, efter at det brede amerikanske S&P 500-indeks tirsdag faldt 0,3 pct.

Onsdag indikeres indekset dog at åbne med positivt fortegn med en stigning på omkring 0,3 pct. I Europa ligger de store indeks onsdag middag næsten uændret, og herhjemme ligger C25 marginale 0,02 pct. højere i 1138,96.

I det danske eliteindeks topper Pandora med en stigning på 1,9 pct. til 658 kr., hvilket er det højeste niveau siden starten af september, men 29 pct. lavere end ved indgangen til året.

Tirsdag fik aktien et løft på nyheden om, at en hedgefond havde reduceret sit sats på et kursfald i aktien, ligesom Pandora-topchef Anders Colding Friis over for Bloomberg News kommenterede aktiens udvikling i år.

»Udviklingen i aktiekursen har taget meget opmærksomhed i år. Desværre ser det ud til, at aktiekursen har overskygget det faktum, at Pandora på et forretningsniveau viser en stærk udvikling,« skrev Pandora-chefen til nyhedsbureauet.

GENMAB LØFTET AF DARZALEX-TAL

Genmab ligger ligeledes med i topfeltet med en stigning på 1,1 pct. til 1034 kr. efter syv dage med fald i aktien fra niveauet 1194 kr. I onsdagens handel løftes den af nye salgstal for selskabets kræftmiddel Darzalex, som i november nåede et salg på 92,4 mio. dollar på det amerikanske marked mod 90,6 mio. dollar i oktober.

Det er analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker. Med til historien hører, at november bød på lidt færre arbejdsdage, da amerikanerne fejrede veterans day og ikke mindst thanksgiving.

»Jeg havde et estimat på 91 mio. dollar, så salget er lidt bedre, end jeg havde ventet. Der er tale om en beskeden vækst, men der var også færre klinikdage i november, så underliggende var væksten på 7 pct. på månedsbasis, hvilket egentlig er rigtigt pænt,« siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Investorerne køber også op i FLSmidth, der efter en stigning tirsdag på 3,9 pct. ligger 1,6 pct. højere i 358,50. Analysehuset Aktieinfo nævnte tirsdag FLSmidth som en potentiel vinder på det danske marked i 2018.

I C25-bunden ligger Lundbeck med et fald på 1 pct. til 305,20 kr., uden at der er nyt fremme om selskabet, og Vestas falder 1 pct. til 424,30 kr. efter en periode med store sving i aktien - den seneste uge med stigninger, efter at flere af de negative elementer for vindindustrien blev pillet ud af den amerikanske skattereform.