Aktier: Stigende kurser på baggrund af højere renter og ECB

De amerikanske aktier lukkede i positivt territorium onsdag. Blandede nøgletal blev ignoreret til fordel for de positive effekter af endnu et rentehop på baggrund af stigende europæiske renter.

Foto: FRANK RUMPENHORST.
Læs mere
Fold sammen

De europæiske renter steg markant efter kommentarer fra Den Europæiske Centralbanks chef Mario Draghi om en positiv udviking i eurozonens økonomi.

Samtidig gik Tysklands kansler Merkel ind i forhandlingerne med Grækenland for at få de sidste detaljer i det månedlange spilfægteri til at falde på plads, inden det gældsplagede lands tilbagebetaling af et lån fra IMF fredag.

- Markedet tager det som givet, at noget er under opsejling med hensyn til Grækenland. Når markedet går i tomgang, sender investorerne penge tilbage i aktiemarkedet, og vi er stadig i en opadgående trend. Amerikanske aktier har stadig et positivt potentiale, siger chef markedsstrateg Robert Pavlik fra Boston Private Wealth i Boston til Bloomberg News.

Fra statistikfronten blev indikatoren for den officielle arbejdsmarkedsrapport, ADP's beskæftigelsesrapport, offentliggjort. Rapporten viste en stigning på 201.000 private job i maj, hvilket var en kende bedre end økonomernes bud på 200.000. Den officielle arbejdsmarkedsrapport udsendes fredag.

Til gengæld var der sløje data for de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, der faldt til 55,7 i maj fra 57,8 måneden før. Det var ringere end det ventede fald til 57,0.

Onsdag endte med en stigning i S&P 500 indekset på godt 0,2 pct. til et slutresultat på 2114,07. Dow Jones lukkede med et plus på knap 0,4 pct. i 18.076,27, mens Nasdaq-indekset øgede knap 0,5 pct. og sluttede i 5099,23.

Omsætningen lå i underkanten af det sædvanlige niveau med 661 mio. aktier på New York Stock Exchange. Nasdaq-børsen omsatte 1,8 mia. aktier.

Branchemæssigt gjorde finansaktierne det bedst. De stigende renter giver bankerne mulighed for øget indtjening, og blandt andet Wells Fargo blev skubbet 1,3 pct. op til tæt på rekordniveau. JP Morgan steg 1 pct., og Citigroup øgede 1,7 pct.

Inden for telekommunikationsbranchen steg AT&T 2 pct., mens Frontier fik lagt 4 pct. til kursen efter en købsanbefaling fra finanshuset DA Davidsson.

I den modsatte ende af skalaen faldt Chesapeake Energy 3,5 pct., og Diamond Offshore Drilling mistede lige så meget efter fald i de råvare-relaterede aktier i kølvandet af lavere oliepriser.

Helt specifikt var der bud efter Synchronoss Technologies, efter at selskabet ifølge Wall Street Journal er i færd med at sælge sig selv for mere end 2 mia. dollar. Det gav et kurshop på 15,3 pct.

Sportstøjproducenten G-III Apparel Group løftede salgsestimaterne langt over analytikernes forventninger, og investorerne kvitterede med at sende aktier 11,8 pct. op.

Smykkeselskabet Vera Bradley kom med et skuffende regnskab før åbningen. Det faldt ikke i god jord, og papiret blev jordet med hele 14 pct.

Detailkæden Five Below fremlagde regnskab efter markedslukning, og her var der tale om gode nyheder. Koncernen har haft stærk ekspansion med en stigning i indtjeningen på 22 pct., hvilket blev værdsat med en aktiekurstigning på 7,4 pct. i eftermarkedet.

Torsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med fald på knap 0,1 pct. i Asien.