Aktier: Små stigninger, men mange af dem

Det gik tirsdag som præsten prædikede. De danske aktier steg marginalt ved åbningen.

FLS Industries i Valby København tirsdag den 16. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

C20 Cap-indekset, der mandag havde to udskiftninger, stiger 0,3 pct. til 1005,81. FLSmidth og Nordea måtte ud på sidelinjen, mens Nets og Dong kom ind på banen.Tendensen ude i Europa er blandet med små bevægelser både op og ned. Tyskland og England stiger, mens Frankrig falder og det samme er tilfældet i Spanien og Italien.

Mærsk, der faldt pænt mandag ligger tirsdag i toppen uden selskabsspecifikt nyt. B-aktien stiger 1,2 pct. til 11.440 kr. Dong stiger med 1,7 pct.til 248,50 kr. Mindre norske olieselskaber er interesseret i små bidder af Dongs olieforretning, hvis ikke den sælges samlet. Det skriver Børsen.

Genmab falder til trods for, at selskabet har valgt at opjustere sine forventninger til 2016. Nu ser det danske biotekselskab en omsætning på 1720-1770 mio. kr. mod tidligere 1600-1700 mio. kr. Driftsresultatet ventes at blive mellem 895-945 mio. kr. mod tidligere 825-875 mio. kr. Det sker, fordi selskabet har indsendt registreringsansøgning for Darzalex i Japan. Det har udløst en milepælsbetaling, som der ikke var budgetteret med i år.

Genmab steg 1 pct. mandag, men tirsdag er stigningen vekslet til et fald på 0,2 pct. til 1148 kr.

Novo Nordisk falder ligeledes. Faldet er på 0,4 pct. til 253,40 kr. til trods for, at selskabet har fået amerikansk godkendelse af sit langtidsvirkende insulin Tresiba til brug i børn helt ned til et år med type 1 og type 2-diabetes.

Desuden har den amerikanske diabetesforening, ADA, opdateret sin behandlingsvejledning for diabetes, og det sker med en ny anbefaling af Novos diabetesmiddel Victoza. I behandlingsvejledningen for 2017 til læger, patienter og andre interessenter er der tilføjet en anbefaling om at overveje behandling med Victoza eller diabetespillen Jardiance til behandling af patienter med høj risiko for hjerte-kar-sygdom for derved at reducere risikoen for dødsfald.

Nets, der mandag startede sin første optræden i C20-indekset med en stigning på 5,3 pct., stiger 0,5 pct. til 124,50 kr.

Aktiekursen er styrtdykket siden noteringen til 150 kr. blandt andet, efter at landets banker stik imod alle forventninger gik sammen i betalingstjenesten Mobilepay frem for tjenesten Swipp. Det viser sig ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans, at udviklingen næppe kan have været så uventet for Nets, som det tilsyneladende var for børsmarkedet.

Nets var orienteret om, at 72 Swipp-banker forhandlede med Mobilepay allerede før børsnoteringen, fortæller kilder tæt på processen til Finans.

REGNSKABSNYT FRA TRE SELSKABER

Investeringsselskabet Speas leverede efter børstid mandag regnskab for tredje kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Det viste et overskuds før skat på 9,6 mio. kr. og 14,5 mio. kr. for de første tre kvartaler. Det er lavere end selskabets langsigtede forventninger. Investeringsselskabet fastholder dog forventningerne om at realisere et langsigtet egenkapitalafkast på 8-9 pct. om året. Det blev samtidig oplyst, at selskabet udbetaler 2000 kr. i ekstraordinært udbytte.

Speas stiger 1,8 pct. til 11.400 kr.

To selskaber leverer regnskab tirsdag.

Det nordjyske industriselskab Roblon fremlægger regnskab tirsdag for fjerde kvartal og venter inden regnskabet en omsætning i niveauet 230 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet 25 mio. kr. i 2015/16.

Roblon falder 1,2 pct. til 238 kr.

Intermail er endnu ikke handlet, men lukkede uændret i 11,30 kr. mandag. Selskabet leverer også tal for fjerde kvartal. Inden regnskabet venter Intermail en omsætning på 325-335 mio. kr. og et underskud før skat i niveauet 8 til 5 mio. kr. for regnskabsåret 2015/16.